«Наша Україна» пояснила, що “послідовно підтримує розвиток середнього класу в Україні”… шляхом посилення його оподаткування.

Майдан-Інформ отримав відповідь партії “Наша Україна” на статтю майданівця Максима Ісаєнка стосовно підтримки партією урядових ініціатив щодо посилення оподаткування середнього класу під соусом оподаткування “багатства”. Відповідь опубліковано на сайті “Майдан” у тому вигляді, як її отримано.

М.І. дякує аналітичному відділу партії за вказування своєму чільному члену пані Григорович на те, що при зміні податкового законодавства негарно порушувати законодавство про терміни запровадження таких змін, а також на те, що таки не в усіх розвинутих країнах (як стверджувала пані депутатка) діє податок на багатство.

На жаль, з відповіді “Нашої України” лишилося неясним – чи то партія наполягає на тому, що посилення оподаткування представників середнього класу відповідає їхнім інтересам, чи то на тому, що доходи понад 1,5 тис євро на місяць є “наддоходами заможних громадян”, а не доходами тих, кого “можна вважати середнім класом за європейськими мірками”.

Важко зрозуміти, чому партія, яка начебто декларує прагнення посилити оподаткування доходів понад 20 млн грн на рік, підтримує запровадження оподаткування доходів понад 180 тис грн на рік, сором’язливо заховане в законопроект про оподаткування “багатства”. Чи то аналітичний відділ партії не розрізняє 20 млн від 180 тис, чи то щиро вірить, що представники середнього класу не розрізнять?

Рейтинги партії “Наша Україна” відрізняються від зазначеної нею ж кількості представників середнього класу на порядок. З цікавістю спостерігатимемо, як партія під проводом ліберал-соціалістки Григорович змінять це співвідношення за результатами виборів.