Не хочемо служити в МВС!

8 листопада 2011 року в Сумах активісти “Молодого Народного Руху” та Народної кампанії “Ми Всі” зібралися біля обласного військкомату , щоб висловити своє ставлення до сучасного стану речей в українській армії та висловити протест проти примусового призову до Внутрішніх військ МВС.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні силові структури налічують 715 тисяч осіб. З них тільки 168 тисяч – це Збройні сили, які захищають народ від агресії ззовні. Решта зорієнтована насамперед на захист чиновників та олігархів від народу.

Під час осіннього призову-2011 до лав Збройних Сил України призвано 20 тисяч осіб, до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України – 5 тисяч 500 осіб. Замість того, щоб захищати Батьківщину призовник в армії виконує роль обслуговуючого персоналу. А у Внутрішніх військах МВС – займається придушенням та розгоном мітингів і протестів. Молоді хлопці вчаться не тримати в руках зброю, а застосовувати кийки та сльозогінний газ проти своїх же громадян. В той час, коли Збройні Сили України є небоєздатними, в проекті дербюджету на 2012 рік видатки на утримання Міністерства внутрішніх справ планується збільшити на 570 млн грн.

“Те, що Янукович приділяє більше уваги МВС, а не Збройним Силам свідчить, що за безпеку своєї Адміністрації та Межигір’я він дбає більше, ніж за безпеку країни,”- заявив голова Сумської ОО Молодого Народного Руху Андрій Рибалко.

Учасники акції влаштували виставку прикладної “зброї” українського призовника. Зокрема, лопату, якою успішно перекопуються городи високих чиновників, мітлу, якою підмітаються спустешені військові частини, картопля, яку ножем чистять цілодобово новобранці, в той час, коли олігархія об’їдається заморськими Муракамі. А також міліцейський кийок, наручники та балончик зі сльозогінним газом — зброя, з якою кидають молодих хлопців на розлючений на владу народ.

“Українські хлопці повинні вміти захищати свою країну. Це потрібно заради загальноукраїнських інтересів. У той час, їх примушують займатись профанацією й бути знаряддям олігархії в переслідуванні громадян”, – сказав активіст Народної кампанії “Ми Всі” Олександр Лазаренко, показуючи на експозицію під військоматом.