Протести проти звільнення з-під варти поліціянтів-убивць спричинили чистку в поліції Гондурасу

176 офіцерів поліції Гондурасу було арештовано в результаті операції очищення поліції від працівників, що пов’язані з корупцією та організованою злочинністю. Міністерство безпеки країни повідомило, що злочини, в яких підозрюються вказані працівники, включають вбивства, викрадення і торгівлю наркотиками.

Арешти стали наслідком протестів громадськості, яку обурило звільнення чотирьох поліцейських, звинувачених у вбивстві двох студентів. Раніше цього тижня президент Порфіріо Лобо відправив у відставку вище командування поліції і направив війська на боротьбу зі злочинністю. “Ми повинні позбутися від гнилих яблук в національній поліції”, пан Лобо сказав в середу.

Конгрес почав обговорювати новий закон про реформу поліції та боротьби з корупцією.

Офіцери, заарештовані під час чистки в середу, належать до того ж підрозділу, що й поліціянти, яких звинувачують у вбивстві двох студентів тиждень тому. Звільнення з-під варти підозрюваних убивць, які стали переховуватися, викликало обурення в Гондурасі. Четверо інших посадових осіб, підозрюваних у причетності до злочину, ще знаходяться під вартою.

Гнів громадськості також викликав нещодавній витік інформації про те, що 300 автоматичних гвинтівок з боєприпасами було вкрадено з поліцейської дільниці.

За матеріалами BBC