«Самодіяльність» в День Голодомору (доповн.)

В Херсоні, як і в Україні, 26 листопада відзначатимуть День пам’яті жертв Голодомору. В цей день зазвичай обмежують масові розважальні заходи, вносять зміни в розклад мовлення каналів та радіостанцій, а окремі розважальні телеканали навіть призупиняють мовлення.

Але в Херсоні все виглядає дуже оригінально. Весело та винахідливо підійшли до організації «свята» місцеві керівники.

Відповідно до розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації Миколи Михайловича Костяка, відзначати розпочнуть о 15-30, як і в минулі роки, біля пам’ятника жертвам політичних репресій, що знаходиться біля супермаркета «Оскар» на вулиці Тираспільській. В програмі: мітинг-реквієм, молебен, хвилина мовчання. Також з 16-00 будуть запалені свічки.

Вечірня програма, яка не війшла до офіційної частини Дня пам’яті жертв Голодомору – це змагання місцевої Ліги Клубу веселих та кмітливих. КВН відбудеться в Обласному Палаці молоді (колишній Будинок культури текстильників (ДКТ), вул.Перекопська, 158 або площа Шевченка, 1, кому як зручніше).

Ця подія  відбувається за підтримки Управління у справах сімї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації (керівник – Кравець Олег Миколайович), а також мера міста Херсона, Володимира Васильовича Сальда.

Грець із ними, нехай Володимира Сальда з усіх інтелектуальних розваг найбільш цікавить бокс, як і його найближчого приятеля Віктора Шевчука. Але чи може начальник управління обласної адміністрації бути «нє в курсє» розпорядження свого керівництва? Чи це знову чиясь «самодіяльність» ?

Також цікаво запитати в керівника Палацу молоді Володимира Івановича Яценка: «КВН – це, звісно, не «танці на кістках», за які в радянські часи, які Ви, безумовно, пам’ятаєте, можна було залишитись без партквитка, але ж треба і власну совість мати?»

Хоча він зараз, вочевидь, більш зацікавлений «наповненням бюджету» своєї установи.

 

Доповнення:

Впродовж дня розгорталися цікаві події.
Спочатку начальник управління ОДА заявив, що дату змінити неможливо.
Потім на сайтах (на Майдані – включно) з’явилися коментарі, що дату було змінено ще декілька днів тому.
І лише після закінчення робочого дня справді було підтверджено, що перенос дати заходу насправді домовлено.
Сьогодні про це свідчить вже й текст оголошення на сайті організаторів.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

1 Comment

  1. Даты проведения КВН были утверждены еще 2 месяца назад! После подписания Президентом Указа, КВН был официально перенесен на 27 ноября о чем извещены распространители билетов и все инстанции. Никто во время скорби праздник проводить не будет!

Comments are closed.