Що це було: шоу чи акція протесту?

Під стінами Миколаївської облдержадміністрації близько сотні людей вимагали розігнати Верховну Раду, яка діє не в інтересах простих громадян.

Так, близько 11:00 у четвер, 3 листопада, в Миколаєві в рамках проведення Всеукраїнської акції з примусу влади до дотримання Конституції України, відбувся мітинг, організаторами якого виступили представники Форуму громадських організацій. Як повідомлялося заздалегідь, подібні акції сьогодні проходять у багатьох обласних центрах України.

Як з’ясувалося, в Миколаєві головним організатором мітингу стала Миколаївська асоціація фермерів і землевласників. Першим перед присутніми виступив керівник цієї організації – Петро Шелех. Він від імені всіх незахищених верств населення зажадав «змін, розпуску парламенту, скасування квот на експорт зерна і кукурудзи, а також повернення пільг чорнобильцям та ветеранам-афганцям».

До мікрофона виходили афганці, чорнобильці, будівельники, фермери … І всі без винятку підтримували ідею розігнати народних депутатів, домогтися приходу нової влади, яка буде більш лояльно ставитися до них і до їхніх вимог. Деякі, проголошуючи промову, заявляли: “Не підете самі – ми вам допоможемо!”

Мітинг проходив мирно, без будь-яких проявів агресії. На місці чергувало достатню кількість співробітників міліції, які були готові в разі чого приструнити раптом виникли провокації.