“Свободівці” кинули Львів на 6 млн. грн.

Секретар Львівської міської ради Василь Павлюк (фракція ВО «Свобода» – ред.) стверджує, що Українська греко-католицька церква має безпосередній стосунок до фонду «Нова Галичина», якому на минулій сесії Львівської міської ради депутати передали у власність ділянку площею 0,25 га на вулиці Івана Франка.

«Я знаю, що співзасновниками, чи співпрацюють з ними я знаю, що греко-католицька церква працює, зокрема церква Юра. Інші лікарні. Я знаю, що вони дуже багато допомагали, зокрема, родильному будинку, в Винниках дитячому садочку вони привозили.» – заявив Василь Павлюк в інтерв’ю телеканалу новин 24. Натомість, під час розслідування журналістів з’ясувалось, що фонд “Нова Галичина» зареєстрований на квартирі його керівника Віталія Копчуня, а інші відомі благодійні організації Львова вперше про нього чують.

Нагадаємо, за ухвалу про надання фонду «Нова Галичина» ділянки площею 0,25 га на вулиці Івана Франка у Львові проголосував 51 депутат (всі з фракції ВО «Свобода»). Василь Павлюк особисто агітував депутатів голосувати за дане питання: «Ці люди не робитимуть там бізнесові речі, а благодійний фонд», – заявляв під час сесії секретар Львівської міської ради.

Натомість, депутати від інших фракцій стверджували, що таке рішення незаконне.

«Продаж цієї землі з аукціону міг б принести в бюджет міста 6 млн грн. Чому ми просто так віддаємо 25 соток міської землі?», – сказав депутат міської ради від «Пори» Андрій Білоус.

«Якби ми продали цю земельну ділянку, ми б отримали до міського бюджету кошти, а віддавати земельну ділянку в центрі міста приватній організації – аморально», – додав Андрій Білоус.

Голова фракції «Фронту змін» Михайло Хміль нагадав, що вільні земельні ділянки у місті передаються в користування шляхом аукціону.

«Якщо до наступного сесійного засідання я зареєструю благодійну громадську організацію і подам до Вас, як до секретаря ради, пропозицію на 2 гектари землі у Львові, Ви так само будете відстоювати це питання?», – звернувся він до депутатів.

В свою чергу, міський голова Львова Андрій Садовий наклав вето на ухвалу про надання ділянки фонду «Нова Галичина».

Джерело:

ZAXID.NET