У Києві та інших містах прямо на вулицях відбуваються покази фільмів про Голодомор

У середу ввечері, 23 листопада, біля станції метро «Хрещатик» молодь проектувала на стіни будівлі метро фрагменти з фільмів про Голодомор-геноцид 32-33. Громадські активісти поширювали листівки, роздавали свічки та закликали людей вшанувати 26 листопада пам’ять всіх невинно убієнних комуністичним Голодомором.

В рамках кампанії, присвяченої, Дню пам’яті жертв Голодомору-Геноциду ‘32-33, учасники заходу демонстрували для перехожих уривки з фільму «Живі» та транслювали ролик до роковин Голодомору. Також вони запалили лампадки та зробили червоною фарбою написи «Пам’ять жива».

Заходи, присвячені Дню пам’яті жертв Голодомору, розпочались 16 листопада у Львові. Тут на парковій площі біля Національного університету імені Івана Франка поставили годинник, який відраховував час. Щохвилини, як і часи Голодомору, на землю падали люди, зображаючи незліченні тіла замордованих голодом.

Щодня молодь в різних містах країни розповсюджують листівки, демонструють відеоролики та закликають вшанувати 26 листопада пам’ять жертв.

Цьогорічний всеукраїнський громадський меморіальний захід буде зокрема присвячено вшануванню пам’яті дітей, вбитих і ненароджених внаслідок трагічних подій ‘32—33 років.

м. Київ – збір о 14 год. біля станції метро «Арсенальна» (початок ходи), о 14.30 – скорботні заходи біля Національного меморіалу Голодомору.

м. Львів – збір о 15:00 біля пам’ятника Т. Шевченку молебень, 16.00 – акція “Запали свічку”, 16.15 – скорботна хода до Підзамче

26 листопада о 16 год. розпочнеться загальнонаціональна Хвилина мовчання.

Більше інформації та фотографії тут: http://vidsich.org.ua/archives/1487#more-1487



	

1 Comment

  1. Зроніть сльозу. Бо ми не мали сліз.
    Заплачте разом, а не наодинці.
    Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,
    Що мали зватись гордо – українці.

    Заплачте! Затужіть! Заголосіть!
    Померлі люди стогнуть з тої днини,
    Й благають: українці, донесіть
    Стражденний біль голодної країни.

    Згадайте нас – бо ми ж колись жили.
    Зроніть сльозу і хай не гасне свічка!
    Ми в цій землі житами проросли,
    Щоб голоду не знали люди вічно.
    Н. Вінградська. З поеми ” Голодомор”

Comments are closed.