В США незалежного кандидата в президенти оберуть і висунуть через Інтернет

Позапартійна група «Американці обирають» http://www.americanselect.org/ вже зібрала 1,9 мільйонів підписів і 22 мільйони доларів  на те, щоб їхній кандидат балотувався в усіх виборчих округах на виборах президента в 2012 році. Праймеріз пройдуть теж в Інтернеті і всі зареєстровані на сайті виборці зможуть проголосувати за кандидата, який складе конкуренцію Обамі і кандидату республіканців.

Попит на третю силу очікують дуже високий. Згідно Рейтерс опитування показують,що 80% американців не задоволені управлінням країною, а нездатність двох головних партій працювати разом змушує людей шукати альтернативу.

Прізвища кандидатів поки невідомі, процес номінації почнеться незабаром. Однак на сайті вже йде процес визначення найбільших національних проблем і публічні дебати.

Неприбуткову організацію «Американці обирають» заснував заможний інвестор Пітер Акерман, участь в проекті беруть ветерани політичного процесу з обох партій, яким набридла міжпартійна війна.

Вже пройдено кваліфікацію для балотування кандидатів в 7 штатах, і чекають на відповідь в 4. Решту штатів планують покрити наступного року.

 

Читайте також Американцы в поисках “других выборов”

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair