10 грудня – марш захисників Києва

10 ГРУДНЯ – МАРШ ЗАХИСНИКІВ КИЄВА

на захист  київських островів та проти «Генплану-2025»

Місце й час збору: сквер біля метро Золоті ворота 12.30

Маршрут: від пам’ятника Ярославу Мудрому (Золоті ворота) і до оглядового балкону Маріїнського парку (біля вертолітного майданчика Януковича)

МИ ВИМАГАЄМО:

– не допустити поспішного прийняття нового «Генерального плану м.Києва до 2025», який передбачає забудову більше ніж 700 га зелених зон;

– унеможливити проведення архітектурного конкурсу на кращу забудову Дніпровських островів (екологи впевнені, що під виглядом «концепції збереження» планується легалізація будівних проектів на території київських островів).

 

ЧОМУ МИ ПРОТИ “ГЕНПЛАНУ-2025”?

Найближчими тижнями в Києві планують затвердити новий генеральний план міста, розрахований на період до 2025 року при тому що існуючий генплан Києва розрахований до 2020 року.

Проект так званого “Генплану-2025”, розроблений на замовлення Черновецького і Попова, є спробою узаконити відведення земельних ділянок в парках, скверах і історичних ареалах, легалізувати накрадене попередніми поколіннями корупціонерів та створити можливості для комфортного грабунку столиці у майбутньому.

Генплан-2025″ УНЕМОЖЛИВИТЬ ПОВЕРНЕНЯ РОЗКРАДЕНОЇ ЗЕМЛІ. Відносно сотень земельних ділянок в Києві тривають суди і деякі з них (парк Покал, Жуків острів, околиці музею Пирогів тощо) вже вдалось відбити у «молодої команди і Ко», тому що ці землевідведення суперечать чинному генплану. Якщо буде затверджений новий генплан, всі інші суди будуть програні тому що всі незаконні земле відведення стануть законними.

“Генплан-2025” є геноцидом ЗЕЛЕНИХ ЗОН Києва. Передбачається знищення 7% парків, скверів та інших насаджень. Постраждають практично усі зелені зони у центрі міста та більшість на його околицях. В них заплановано звести торгово-розважальні комплекси, офіси та багатоповерхові житлові будинки.

– “Генплан-2025” є благословінням подальшій ЗАБУДОВІ ІСТОРИЧНИХ СВЯТИНЬ КИЄВА. Розробники відмовилися визнати особливо цінними землями територію навколо Києво-Печерської лаври та собору святої Софії. Це означає – там можна будувати висотки, паплюжачи історичний вигляд тисячолітнього міста.

На додачу, “Генплан-2025” варто вважати підробкою, а не справжнім Генеральним планом:

– Не зроблено аудит виконання чинного Генплану – а отже, нема підстав, що новий буде краще. Влада приховує реальні причини, чого у місті відбувається забудовницьке свавілля.

– Не проведено аудиту стану зелених зон Києва, розрахунки та планування розвитку зелених насаджень робиться на основі застарілих даних. Якби було проведено повний аудит і кияни дізналися, скільки парків і скверів знищено насправді, чиновникам важче було б обгрунтувати ті мауйбутні вирубки, заплановані ними у “Генплані-2025”.

Отож, “Генплан-2025” є аферою, яку потрібно негайно зупинити. ПРОЕКТ ПОТРІБНО ВІДХИЛИТИ, а новий Генплан розробляти лише після повернення накрадених земель та проведення незалежного аудиту нинішнього стану міста.

Скачати проект “Генплану-2025” (архів RAR, 350 MB)

Більше про “Генплан-2025” тут: Генплан-2025: які зелені зони знищать

Без партій та партійної символіки. Без лідерів.

Вийди на вулицю – поверни собі місто!

Контакти організаторів маршу:

066 048 66 03 (Євген)
067 467 62 53 (Ігор)
097 100 04 73 (Олексій)
093 574 69 92 (Тарас)
067 825 16 86 (Марія)

 
Сторінка події – в мережі   Facebook

Більше інформації – на сайті http://march.org.ua/