Чому Листопадовий рейд зазнав поразки і Україна залишилася в неволі?

21 грудня о 18:30 у приміщенні книгарні «Є» Мистецька агенція «Наш Формат», Книгарня «Є» та видавництво «Стікс» проведуть презентацію книги Василя Вериги «Листопадовий рейд 1921 року».

Книга оповідає про визначну подію нашого минулого – Листопадовий рейд 1921 року, або як його ще називають, Другий Зимовий похід. У книзі подається як широке суспільно-політичне тло цієї події, так і її подробиці.

Автор докладно зупиняється і на діяльності зарубіжного державного центру УНР, очолюваного Симоном Петлюрою, що на той час перебував у Польщі, і на діяльності так званого Партизанського-Повстанчого штабу (ППШ), очолюваного Юрієм Тютюнником, і на детальному описі усіх трьох (Волинської, Подільської та Басарабської) груп Української Повстанчої Армії, що здійснювали рейд.
На сторінках книги виразно постають особи Юрія Отмарштайна, Михайла Палія-Сидорянського, Андрія Гулого-Гуленка, Сергія Чорного, Івана Ремболовича, Романа Сушка, Степана Лисогора, Семена Григоряка, Григорія Дугельного, Семена Хмари-Харченка та інших героїв Листопадового рейду 1921 року.

Під час презентації будуть дані відповіді на питання:
– Чому Листопадовий рейд зазнав поразки і Україна залишилася в неволі?
– Чому, попри ненависть Українців до комуно-московських окупантів, вони так і не повстали на підтримку рейду?

На презентацію запрошені історики, громадські діячі, журналісти та політологи. Під час презентації буде показане відео-звернення вдови автора Оксани Вериги, що мешкає у Торонто, в якому поділиться з учасниками презентації деталями про процес написання книги та інформацією про життя та діяльність Василя Вериги.

Подія у Фейсбуці – тут