Десант ДАІ та НДО Чернігівщини наносить превентивний «удар» по селам

Села Количівка, Іванівка та Киїнка стали першими отримувачами світлоповертаючих елементів (флікерів) від Центру «Доброчин» та ДАІ Чернігівщини під час просвітницьких акцій, які були проведені 14 грудня 2011 року.
«Відкриті» уроки більш ніж для 400 учнів загальних шкіл з інформацією про безпеку поведінки на неосвітленій дорозі, можливості «флікера» в темну пору доби та отримання кожним учнем свого власного маленького світлячка – ось такий підсумок уроку.
Не залишилися поза увагою і дорослі. Волонтери «Доброчину» вели бесіди із дорослими прямо на вулиці, надавали інформаційні матеріали і роздавали флікери. Але це не були просто «подарунки у кишеню», до кожного отримувача – персональний підхід – розкрити упаковку, розповісти як користуватись, закріпити. І тепер маємо надію, що ці три села «замерехтять» у темряві вздовж автотраси Чернігів – Київ та Чернігів – Славутич, забезпечуючи водіям спокійний проїзд по дорозі, а місцевим жителям можливість повернутись додому живими та здоровими.
Тільки прямі акції дії з навчальним компонентом , а не балаканина на конференціях по організації безпечного руху, зможуть реально спрацювати на позитив страхування життя пересічного громадянина. І підтримка на державному рівні таких програм повинна бути забезпечена, якщо влада хоче бути почутою і зрозумілою по своїй діяльності.
Під час акцій було роздано більше 500 флікерів.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.309223362441900.78793.182407178456853&type=1