Вячеслав Хаврусь: Маневри кучміста Задорожнього

Читаючи днями новини в Фейсбуку опинився на сторінці свого давнього «знайомого» Олександра Задорожнього, вірного ленінця кучміста, який протягом тривалого часу тероризував українське суспільство, представляючи в парламенті інтереси Кучми. Серед іншого, він з якогось дива почав цікавитися поділом мажоритарних округів в Києві, на що відвідувачі його сторінки слушно попросили про хоча б який-небудь звіт за два попередні строки перебування в парламенті, якщо цікавишся майбутніми можливостями. Як і слід було очікувати, персонаж вважав вище свого рівня писати подібні дурниці простим виборцям (див. обговорення по лінку).Особисто маю до п.Задорожнього безліч питань починаючи з 2002 року, коли намагався з друзями не допустити його обрання по 213 округу м.Києва (це район Осокорки-Позняки-Харківська і аж до Дарниці). Тоді в шановного члена команди Кучми в руках було все: адмінресурс, потужна медіа-підтримка, подарунки школам та бюджетним організаціям, скоріше схожі на підкуп виборців. Де на це знайшлися гроші – питання риторичне. Як також відкритим є питання, які бонуси мав п.Задорожній від власного перебування в парламенті та руйнування системи судоустрою в Україні на догоду Кучмі (ага, «суддю за яйця підвісити»). Ми ж крім волі до справедливості, кількох годин вільного часу в вечірній час після роботи, принтера для друкування листівок на комп’ютері з виходом в Інтернет не мали нічого. Тепер в пана екс-депутата знов з’явився інтерес до депутатства навіть з заявкою на опозиційність (з написаних ним коментарів: «щодо моїх політичних симпатій – вони не на боці влади, однозначно… Нажаль те, як себе поводить опозиція – мене теж останнім часом не влаштовує…»). Невже так важко стало жити без доступу до державної годівниці, пане Задорожній? Криза на мозолі наступає?Скромніше, однак, треба бути, Олександре Вікторовичу, скромніше. Ви ж все-таки професор Київського державного університету, кандидат юридичних наук та член-кореспондент академії правових наук України. Наш любий гарант України в бутність прем’єр міністра зі згоди улюбленої Вами Юлії Володимирівни з 2008 року встановив Вам і подібним Вам діячам сучасності щомісячну і пожиттєву доплату в розмірі 3060 гривень. Бо ж сказано «Членами-кореспондентами Академії обираються вчені України, які зробили значний особистий внесок у розвиток правової науки…» Я на своїй роботі на посаді старшого наукового співробітника з усіма надбавками та виплатами не мав би такої суми, а Ви маєте лише доплату! Яка ж тоді у Вас зарплата? Можу лише Вас привітати, «вмієте жити» ((С) Ніна Григоровна, заслужена комірниця колгоспу ім.В.І.Леніна, але про неї іншим разом). Не те, що всілякі пасіонарні пенсіонери чи провінційні голодранці, готові день і ніч вкалувати чи стояти на базарі за 800 грн/міс. Вони ж бо «не вміють жити». Між іншим, вони на Вас дуже сподівалися, коли Ви йшли до парламенту, бо Ви ж серед найкращих в нашій офіційній науці, знаєте, що і як треба робити, аби навести лад в країні!

По правді кажучи, я раніше не був великим оптимістом щодо успіхів юридичної науки в Україні. Аж тут така нагода трапилася поспілкуватися з визнаним рідною державою генієм права і юриспруденції, заодно схотілося ознайомитися з Вашим безцінним науковим доробком! Лізу в Інтернет, і що я бачу? Де Ваші статті англійською мовою в фахових міжнародних виданнях? Де участь в європейських конференціях? Агов, а як же «розвиток правової науки»? Чи може Ви подібно до проф. Слюсарчука ведете секретну роботу?

Тож недовго думаючи, написав Вам в обговорення, аби розвіяти власні сумніви та звинувачення недоброзичливців: Вельмиповажний пане Олександре Вікторовичу, судячи з Ваших відповідей в топіку Ви були поганим депутатом і навряд чи маєте моральне право претендувати на чергове обрання. Мене цікавить інше: як Ваші успіхи на науковій ниві? Ви є не лише кандидатом наук, але і член-кореспондентом Академії правових наук України, за що щомісячно одержуєте чималу пожиттєву доплату від держави додатково до Вашої зарплати. Дані, наведені на http://www.iir.kiev.ua/ua/specialties/mp/mprv/scient_work/ свідчать, що у Вас немає публікацій англійською мовою. Може, я помиляюся? Де можна було б ознайомитися зі списком Ваших публікацій в міжнародних (англомовних) виданнях? Яка була реакція міжнародної спільноти? Заздалегідь дякую за грунтовну відповідь та/або доповнення Вашої веб-сторінки з науковим доробком»

Я очікував багато на що: чемна відповідь/ігнор, посипання голови попелом/обкладання членами, з’їжджання з теми/посилання в пішу еротичну мандрівку, але навряд чи міг очікувати, що через кілька годин мій доступ до його сторінки був просто тупо блокований, а сам коментар видалений без жодних пояснень. Бо ж навіщо псувати гарний міф та сіяти сумніви щодо непересічного таланту персонажа? Гляди, ще хтось зі студентів прочитає, почне задавати дурні питання. Правда, мій вельмиповажний пане?

Подібна «відповідь» більш ніж красномовно підтверджує рівень юриспруденції в Україні загалом та рівень професора Київського державного університету, кандидата юридичних наук та член-кореспондента академії правових наук України О.Задорожнього зокрема. Я ж зі свого боку докладу свої зусилля, аби про методи політика/проффесора Задорожнього дізналися побільше його виборців та наукова спільнота. Ви ж самі цього захотіли, Олександре Вікторовичу! Дійте за правилами цивілізованого суспільства, про що Ви віщаєте на лекціях своїм студентам, або не висовуйтеся, де Ви вже «наслідили» і де Вас громадяни більше не бажають бачити. І буде Вам щастя ;)

П.С. Мало не забув, остання дружня порада: не витирайте ту пріснопам’ятну дискусію. I не закривайте доступ. Не ганьбіться остаточно перед Інтернет-спільнотою.

1 Comment

  1. ТАМ ДЕСЬ І “УКРАЇНІ ПОТРІБНИЙ ЛИТВИН”, теж типу науковець. НАРОБИТИ Б З НИХ ДЕШЕВОГО ТУАЛЕТНОГО ПАПЕРУ, ДІЙСНО БУЛИБ ПОТРІБНІ НАРОДУ.
    .

Comments are closed.