Губернатору натякають, що він має висловитися щодо тиску на газету “Ліца”

Суспільство має знати позицію губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула щодо втручання правоохоронних органів у діяльність опозиційної газети “Лица”. Про це йдеться у заяві координатора ГО “ГРАД” Андрія Денисенка. Як відомо, редактора видання Олену Гарагуц викликали до прокуратури за зверненням бізнесмена і журналіста Бориса Філатова.

Андрій Денисенко наголошує, що підозра в організації “наїзду” на редакцію газети може впасти на губернатора, хоча координатор ГРАДу не вірить у подібне замовлення з боку Вілкула. Денисенко підкреслює, що “Лица” як опозиційна газета критикує діяльність чинного губернатора та його оточення і ще в кучмівські часи піддавалася тиску з боку регіоналів, а Борис Філатов відомий своєю діяльністю в політичних інтересах нинішньої обласної влади.

“Мало хто повірить, що навіть прокуратура Кіровського району, котра орендує своє приміщення у бізнес-партнера Філатова пана Корбана, наважиться на переслідування газети “Лица” без відповідного сигналу з облдержадміністрації”, – вважає Денисенко.

“Отже, або пан Філатов імітує “наїзд” на газету в інтересах влади, щоби використати прокурорський, судовий та інший силовий ресурс режиму в особистих цілях, або реально здійснює такий “наїзд”. Принаймні, саме так це виглядає ззовні”, – заявляє Андрій Денисенко.

Координатор ГРАДу вважає, що суспільство має знати позицію губернатора оскільки під загрозою конституційне право на свободу слова. Також суспільству потріба позиція журналістів, наголошує Денисенко, оскільки Борис Фіталов “прославився не лише як майстер зухвалих рейдерських атак, але й має звання “заслужений журналіст України”.

 

dniprograd.org

1 Comment

  1. “заслужений журналіст України”. ЗНАЮ БЕЗЛІЧ ПРИКЛАДІВ КОЛИ ДО “почесних звань” МОЖНА БЕЗПОМИЛКОВО додавати епітети ПРОЙДИСВІТ, ШАХРАЙ, ЗЛОДІЙ тощо. ЗГАДАНИЙ ЖУРНАЛЮГА З ЇХ ЧИСЛА

Comments are closed.