Лукашенківці називають його анархістом. А він хоче іншого імені

Євген Васькович сидить у Могілевський в`язниці в камері на трьох людей. З колонії його перевели у “критку”, (в`язницю камерного типу) за порушення. У також і за те, що відмовлявся віддавати контролерам білоруськомовну Біблію.
18 листопада він вийшов з ШИЗО де провів цілий місяць.
Сидіти йому ще три роки але й після цього до кінця терміну буде доволі далеко… Про УДО (умовно-дострокове звільнення) або зміну режиму можно навіть не говорити. Це послаблення можливе лише для бригадірів і інших ув`язнених. Особистому ворогу КДБ не доводиться разраховувати на послаблення…
У своєму попередньому листі Євген пише ” Зробіть будьласка щоби хочаб в пресі мене припинили називати анархістом,
я був є і буду націоналістом”.
Він прохає у листах слати йому тексти патріотичних пісень та публікації на націолістичну тематику.
Свого часу мені довелося пересікатися з анархістами на Володарці та у Новополоцку, (в`язниця завжди шліфує ідеологічні суперечності). Так ось вони були завалені листами як з Білорусі так і зза кордону. Це була їхня “анархічна” солідарність. Тавариство пишіть і ви Євгену, Могілев в`язниця № 4 камера 150. Слати бажано не більше 10 аркушів роздрукованих шріфтом Miryad Pro з кеглем 7,5.
Свій останній лист Євген закінчує віршем Арсеньової.
Беларусь, наша Маці-Краіна,
Ты з нас моцных зрабіла людзей…
Яўген Васьковіч 212011, г. Магілёў, вул.Крупскай, 99а, турма № 4. Алесь Кіркевіч для «Нашай Нівы»
Переклав Микола Коханівський.
http://mfront.net/vaskovicz-pierastancie-nazyvac-mianie-anarchistam-ia-nacyianalist.html

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.