Революція в ДонНу. В.о. ректора ДонНУ Єгоров погрожує працівникам, які вимагають його відставки

Донецький національний університет знову лихоманить. Викладачі внз від профкому надіслали в Міністерсвто освіти і науки, молоді та спорту листа з вимогою звільнити виконуючого обов’язки ректора ДонНУ Петра Єгорова. Однак поки від чиновників реакції ніякої, а от адміністрація внз прореагувала. З 21 грудня працівників, які брали участь у написанні листа, почали викликати до Єгорова та погрожувати.

Погрожували судом, звільненням і таке інше. Про це NGO.DONETSK.UA розповіла заступник голови правління профспілкової організації працівників Донецького національного університету Інга Сивицька. Пані Інга також повідомила, що вчора у ДонНУ пройшло засідання профспілкового комітету. На ньому вже багато працівників відмовилися від своєї попередньої позиції стосовно виконувача обов’язків ректора Петра Єгорова. “Звісно, я їх розумію, люди не хочуть втратити робочі місця”, – пояснила Інга Сивицька.

Нагадаємо, півтора місяці тому в ДонНУ стався черговий скандал. Міжнародний факультет, де вчаться студенти-іноземці, почали реорганізовувати. В результаті цього кілька викладачів втратили роботу.

Проблема має довге коріння

До того ж, Петро Єгоров вирішив закрити буфети на всіх факультетах і їдальню “Бригантина”, яка готувала їжу для університету. Це також тягло за собою також звільнення працівників. Однак вони, у свою чергу, подали скаргу в трудовий арбітраж і домоглися скасування відповідного наказу в.о ректора. Тож поки всі студенти та викладацький склад нагодовані, але хто зна, що ще може прийти на думку Петру Єгорову.

Саме через ці порушення трудового законодавста профком працівників ДонНУ і звернувся до міністерства з проханням звільнити Єгорова. Цікаво, що виконувач обов’язків – тимчасова посада, однак у приймальні на телефон відповідають (коли таки відповідають) саме “приймальня ректора”, адже Єгоров обіймає цю посаду вже півтора роки і, схоже, не збирається полишати насиджене місце.

Піж час українсько-російського форуму в жовтні Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник запевнив громадськість у тому, що вибори ректора ДонНУ відбудуться “найближчим часом”. Однак поки справа з мертвої точки не рушила, Петро Єгоров вважає себе господарем ситуації.
ngo.donetsk.ua

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.