Школи Луганської області відкрили інтернет-вікно для залучення додаткових ресурсів

14 грудня 2011 року на Луганщині визначено найвдаліші розділи сайтів, присвячені шкільним благодійникам. Їх створено у рамках Обласного інтернет-конкурсу «Краща розробка розділу для шкільного благодійника». Ініціатор проведення конкурсу – Східноукраїнський центр громадських ініціатив (далі – СЦГІ), який протягом серпня-грудня реалізував проект «Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи».

Сьогодні відбулося урочисте підведення результатів проекту та нагородження переможців Конкурсу. За короткий термін проекту СЦГІ разом із партнерами (ТОВ «Стелла Сістемз» проект EDUkIT, Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Луганський обласний центр розвитку дитячого руху «Лугарі») узагальнили зарубіжний досвід використання школами мережі інтернету з метою залучення додаткових ресурсів у спеціальному посібнику, провели навчальний семінар з даної теми для вчителів-координаторів шкільних сайтів та тренінг для шкільних активістів з культури спілкування учнів у всесвітній мережі. Всі ці заходи були спрямовані на мотивування шкіл області використовувати свої веб-представництва для залучення позабюджетних коштів та інших додаткових благодійних внесків.

Усього у Конкурсі взяли участь 20 команд загальноосвітніх навчальних закладів із 13 міст/районів області. Конкурсанти додали до структури свого шкільного сайту новий розділ/підрозділ, який інформує користувачів про вже існуючі партнерські зв’язки школи із бізнес-сектором та місцевою громадою, надану добровільну та спонсорську допомогу та її використання, а також містить звернення до потенційних благодійників для їх залучення до спільного вирішення потреб навчального закладу.

Переможці у номінації «Розділ для шкільного благодійника»:
І місце – Рубіжанська загальноосвітня школа №3 (Розділи «Помощь школе» та «Общественная организация» http://sh3rubezhnoe.narod.ru)
ІІ місце – Ровеньківська гімназія №1 (Розділ «Помощь школе» www.rovgym.ho.ua)
ІІІ місце – Лисичанська спеціалізована школа I-III ступенів №8 (Розділ «Благотворительность», http://school-8.pp.ua/)
Переможці у номінації «Сторінка для шкільного благодійника»:
І місце – Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 18 міста Сєвєродонецька (Розділ «Благодійність», http://sevaleoschool18.ucoz.ru/)
ІІ місце – Артемівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №8 (Розділ «Громада», http://assh8.ukrosvita.org/ )
ІІІ місце – Алчевська гімназія (Розділ «Гімназія шукає спонсорів», http://gimnazia9.at.ua/)

У журі Конкурсу брали участь представники організацій-партнерів проекту: ТОВ «Стелла Сістемз» проект EDUkIT, Центр дистанційного навчання Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Луганська обласна молодіжна організація «Старт».

Призовий фонд Конкурсу сформований завдяки спонсорській допомозі ТОВ «Стелла Сістемз», інтернет-магазину «PowerUp», книжкового супермаркету «Літера», Першого комп’ютерного супермаркету, Інтернет-магазину «Виртуальный мир», магазину «Ланжерон».
Проект реалізовано за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.