«Стоп цензурі!» висловлює протест проти дій російської влади та підтримку колегам журналістам

Ми, представники журналістського Руху «Стоп цензурі!», висловлюємо протест проти дій російської влади та підтримку нашим колегам журналістам, які постраждали через професійну діяльність, висвітлюючи парламентські вибори та  акції протесту в Російській Федерації.
В ході акцій протесту російська поліція затримала відомого блогера Олексія Навального та журналіста Іллю Барабанова («Новое Время»). Пізніше були затримані Дарія Корсунская з агенства Reuters, Олексій Каменський (Forbes),  Євген Єршов («Известия»), Олександр Борзенко («Эхо Москвы»), Ілля Васюнін («ДождьТБ»), блогер і фоторепортер Ілля Варламов, кореспонденти агентств Bloomberg та «РІА Новости».  Кореспондента «Коммерсанта» Олександра Черних, який виконував редакційне завдання, побили представники правоохоронних органів.

 

Ми поділяємо оцінки міжнародних журналістських організацій та цілком солідарні з нашими колегами зі Спілки журналістів Росії, які назвали масові затримання та побиття журналістів «спробами закрити суспільству рот, залякати його, продемонструвавши силу та можливість відкрито та безкарно порушувати закон» та підтримуємо їхні вимоги до влади Росії щодо розслідування фактів незаконного затримання та побиття і покарання винних у вчиненні цих злочинів.
Ми також закликаємо своїх колег з України, Росії та інших країн пострадянського простору не мовчати, направити свої листи із протестом та вимогами до представників російської влади, а головне –  надалі приділяти увагу темі дотримання прав людини в Росії.

 

 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об’єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланнямhttp://www.telekritika.ua/news/2010-05-22/53128

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08,

censor.stop@gmail.com