У Броварах Дід Мороз рятуватиме парк від депутатів

У Броварах Дід Мороз разом із казковими персонажами та броварчанами водитиме хоровод довкола міської ради, закликаючи депутатів повернути громаді частину міського парку 29 грудня о 13:30 броварчани вийдуть на «новорічний пікет» Броварської міської ради (вул. Гагаріна, 15) з вимогою повернути у власність громади частину міського парку «Перемога». Ця земельна ділянка була незаконно (в обхід аукціону) надана в оренду приватному підприємству керівника Партії Регіонів в Броварах Сергія Федоренка і зараз готується до продажу цьому підприємству. А допомагатиме їм у цьому справжній Дід Мороз. Він збере побажання мешканців до депутатів та міського голови, а потім разом із казковими персонажами – живими деревами – піде до сесійної зали, де якраз проходитиме пленарне засідання ради, щоб закликати мера та депутатів не знищувати дерева та залишити парк цілісним.

Цей пікет стане черговим етапом кампанії із захисту центрального броварського парку «Перемога».

18 грудня у парку пройшла акція, під час якої мешканці засвідчили, що на земельній ділянці, що готується до продажу у приватні руки броварського регіонала, ростуть дерева. У такий спосіб громадяни спростували неправдиву довідку комунального підприємства про те, що зелені насадження на ній відсутні. Також під час цієї акції було створено ініціативу «Збережемо ПЕРЕМОГУ».

У рамках ініціативи «Збережемо ПЕРЕМОГУ» громадські активісти протягом 10 днів збирали підписи на захист найбільшого міського парку та улюбленого місця відпочинку броварчан. Не зважаючи на те, що за збір підписів активістів забирали до відділу міліції, було зібрано понад 1500 підписів.

Ці підписи також буде передано міському голові та депутатам під час сесії 29 грудня, на яку виноситься проект рішення про затвердження договору оренди з ПП «Феско», власником якої є Сергій Федоренко.

Для представників ЗМІ о 13:00 відбудеться окрема екскурсія до місця, де ростуть «офіційно» неіснуючі дерева у парку «Перемога». Запис на екскурсію за телефоном: (067) 962-98-06.