У Луганську нагородять кращі шкільні веб-сторінки

Протягом листопада Східноукраїнський центр громадських ініціатив проводив серед шкіл Луганщини Обласний інтернет-конкурс «Краща розробка розділу для шкільного благодійника». 14 грудня 2011 року о 12.00 відбудеться урочисте підведення результатів конкурсу та нагородження переможців. Місце проведення: конференц-зал Комп’ютерної академії «ШАГ».

Конкурс проводився з метою ініціювати практику використання шкільних веб-сайтів для залучення додаткових ресурсів. Очікувалося, що команди шкіл створять розділ/підрозділ на шкільному сайті, який би допомагав школі залучати додаткові позабюджетні ресурси. Новостворений розділ має інформувати про вже існуючі партнерські зв’язки школи із бізнес-сектором та місцевою громадою, надану добровільну та спонсорську допомогу та її використання, а також містити звернення до потенційних благодійників задля привернення їх уваги до спільного вирішення потреб навчального закладу. Керівник проекту Оксана Дрєпіна зауважує: «Ми не ставили перед учасниками суворих вимог щодо структури та змісту робіт, вважаючи, що оригінальність у представленні себе та свого унікального досвіду – одна із запорук вдалого залучення додаткових коштів».

Усього у Конкурсі взяли участь 20 команд загальноосвітніх навчальних закладів із 13 міст/районів області, які забажали привнести зміни до структури та контенту власних веб-сайтів. Приємно, що серед конкурсантів – не тільки ті, що брали участь у жовтневому навчальному семінарі СЦГІ для координаторів шкільних веб-сайтів, а й школи, які самостійно скористалися при розробці нового розділу рекомендаціями, викладеними у підготовленому у рамках проекту посібнику «Інтернет та нові можливості із залучення додаткових ресурсів для школи».

Конкурсні роботи представлені у двох номінаціях:
– «Розділ для шкільного благодійника» (самостійний розділ із декількома підрозділами);
– «Сторінка для шкільного благодійника» (невеличкий розділ або підрозділ простої структури).

В оцінюванні конкурсних робіт беруть участь представники організацій-партнерів проекту: ТОВ «Стелла Сістемз» проект EDUkIT, Центр дистанційного навчання Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Комп’ютерна академія «ШАГ», Луганська обласна молодіжна організація «Старт».

Призи переможцям Конкурсу надані компаніями-спонсорами: ТОВ «Стелла Сістемз» проект EDUkIT, інтернет-магазином «PowerUp», книжковим супермаркетом «Літера», Першим комп’ютерним супермаркетом, Інтернет-магазином «Виртуальный мир», магазином «Ланжерон».

Конкурс є частиною проекту СЦГІ “Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи”, який реалізується за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.