Відео театральної постановки “Не дай Бику вкрасти Європу” і заява учасників

httpv://www.youtube.com/watch?v=0wwtfm8jl5k

Акція руху “Ми – Європейці” 18 грудня 2011 на підтримку Євроінтеграції України. Напередодні самміта Україна-ЄС пройшла театральна постановка “Не дай Бику вкрасти Європу”. На мітингу була ухвалена

Заява учасників акції “Не дай бику вкрасти Європу!”

Ми, представники громадянського суспільства України, напередодні самміту “Україна-ЄС”, маємо всі підстави заявити, що переважна більшість громадян нашої держави бачать її майбутнє у сім’ї європейських народів і підтримують ідею інтеграції України до Європейського союзу.
Ми усвідомлюємо, що вступ України до ЄС можливий лише після досягнення нею відповідності Копенгагенським критеріям, що потребуватиме часу і зусиль. Проте, цей час не може бути використаний для втягування нашої країни до об’єднань, участь в яких перекреслюватиме її майбутнє входження до Євросоюзу. Зусилля ж мають завершитися забезпеченням реальної демократії, безумовного верховенства закону, неухильного дотримання прав людини, поваги й належного захисту прав меншин. Держава повинна  забезпечити належні умови для функціонування ринкової економіки й конкурентоспроможності вітчизняних виробників.
Ми всі разом повинні побудувати Європу в Україні.
Європейська перспектива не може бути предметом торгів із забезпечення чиїхось особистих чи групових інтересів. Україна – європейська країна географічно й вона має стати такою фактично.
Ми вимагаємо від влади:
1. Формування чіткого й послідовного плану досягнення відповідності України критеріям щодо вступу до Євросоюзу.
2. Неухильного дотримання цього плану й звітування щодо його виконання перед суспільством.
3. У разі неспроможності виконувати такий план, посадовці мають звільнити місце для тих, хто буде здатен це зробити.В результаті акції Єврореферендум, проведеній рухом в соціальних мережах Facebook та “В Контакті”, а також на сайті руху, станом на 18 грудня 2011 року за євроінтеграцію країни проголосували 6626 людей або 89 % від взявших участь в голосуванні.