Вислови солідарність на підтримку протестуючих у Росії

Молодіжна правозахисна група – Харків закликає громадські організації та мешканців міста висловити свою позицію щодо останніх подій у Росії, пов’язаних із надмірно жорстокою реакцією влади на масові акції росіян проти результатів виборів у Державну Думу.

У Петербурзі та Москві вже третій день проходять громадські акції проти фальсифікацій результатів виборів у Державну Думу. Нагадуємо, що 5 грудня на Чистопрудненський бульвар Москви вийшло із протестною акцією від 5 до 7 тисяч осіб, по офіціним даним 300 осіб було затримано поліцією. 6 грудня після чергової та не менш масової непогодженої акції на Триумфальній площі було затримано 600 осіб. Журналісти та свідки подій одноголосно підкреслюють, що під час затримання людей ОМОН діяв із демонстративною жорстокістю. Наступна акція протесту запланована на суботу, 10 грудня.

За повідомленнями громадських активістів в інтернеті у російську столицю введено внутрішні війська, бронетехніку, можливе використання водометів проти учасників.

У зв’язку із вище зазначеним вважаємо за необхідним висловити свою підтримку російському громадянському суспільству та їх праву на мирний протест.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до нас та прийти у четвер, 8 грудня, о 15.00 до будівлі Генерального консульства Російської Федерації за адресою м.Харків, вул. Ольмінського, 22.

Вітаються принесені учасниками плакати із закликами припинити насильство над людьми, дати можливість людям реалізувати свою свободу мирного протесту, а також фотографії з останніх акцій у Росії.
По закінченні акції представникам консульства будуть передані вимоги від представників громадянського суспільства Харкова щодо негайного звільнення затриманих російських активістів, розслідування насильницьких дій по відношенню до демонстрантів, законності розгону мітингу з боку правоохоронців та покарання винних.

Копії звернень будуть надіслані Генеральному Прокурору Російськой Федерації та начальнику ГУВС Москви.

Організатор – Вікторія Бабій,
Тел: +38067 546 49 96
e-mail: victoria.babiy[at]yandex.com

Джерело