Янукович із Пшонкою злякались трьох донецьких жінок !

Учора, отримала відповідь від Міністерства Внутрішніх Справ України, з приводу того, чому трьох, ні в чому не винних жінок, без будь яких мотивуючих на це пояснень, вкинули до автозаку та відвезли до Шевченківської райвідділу київської міліції.

Нагадую, три тижні тому, до мене, як до головного редактора газети «Свобода слова» у телефонному режимі звернулися жителі Донецької області, які не потрапивши на прийом до Генерального Прокурора України, вирішили передати свої скарги особисто йому та Президенту України прямо в руки. Мирним та доволі цивілізованим шляхом, донеччани вирішили  здійснити це біля входу до Оперного театру, де того дня планувалося святкування 20-ти річчя з Дня заснування прокуратури. Побачивши, що біля театру стоїть троє жінок, помічник Президента України, який очікував на  Віктора Януковича,  швидко викликав міліцію, після чого жінок нізащо направили до відділку. Протримавши їх там три години, (щоб не заважали Януковичу із Пшонкою святкувати) лише після того, як я зателефонувала до Генпрокуратури, і на моє прохання жіночки почали фотографувати головних героїв на телефонну камеру – їх без пояснень, та вибачень просто  відпустили, мовляв : «Йдіть куди хочете, ви вже нам непотрібні»»

І ось читаю відповідь на свою скаргу:

Шановна Ірма Миколаївно!  (взагалі-то, це звернення, тому не «Ірма», а «Ірмо!»Авт. )

«Ваше звернення з приводу затримання 29.11.2011 працівниками міліції Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві громадянок Н. Шошуру, Л. Різун та Н. Пірго біля Оперного театру (вул.. Володимирівська, 50), керівництвом управління охорони громадського порядку ГУМВС України в місті Києві розглянуто.

Установлено, що 29.11.2011 в Національному академічному театрі опери і балету України імені Т.Г. Шевченка проводилися урочистості з нагоди Дня працівника прокуратури України, за участю осіб відносно яких здійснюється державна охорона.

Під час заходів, працівниками міліції, біля службового входу до Національного академічного театру опери і балету України імені Т.Г. Шевченка виявлено троє громадянок: Пірго Н.М., Різун Л.Л., та Шошуру Н.Г., яким на підставі п. 3 ст. 18 Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» було запропоновано залишити територію режимних заходів, однак враховуючи їх відмову, керуючись п. 20 ст. 11 Закону України «Про міліцію» останніх було запрошено до приміщення ТВМ-4 Шевченківського районного управління ГУМВС України в місті Києві, для встановлення особи та мети перебування біля об’єктів відвідання вищими посадовими особами держави.

У ході проведення службового розслідування порушень чинного законодавства та нормативних актів МВС України у діях працівників районного управління не встановлено»

З повагою начальник управління, П.М. Федчук.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair