Індія: робітники заводу повстали і вбили президента компанії

Робітники заводу Regency Ceramics в Індії увірвалися в будинок свого начальника і побили його до смерті свинцевими трубами. Випадок трапився як наслідок суперечки щодо заробітної плати, яка вийшла з-під контролю.

Розлютовані робітники обірвали життя президента Чандрашекхара після того, як їхній профспілковий лідер, М. Муралі Мохан, був убитий кийками спецпідрозділу поліції в четвер. Насильство сталося в Янамі, невеликому місті в штаті Андра Прадеш на східному узбережжі Індії. Керівництво викликали на завод поліцію, щоб силою придушити суперечку. Робітники закликали до вищої оплати та відновлення на посадах звільнених у жовтні робітників. Кілька годин після того Муралі було звільнено з роботи.

Як повідомили місцеві ЗМІ, наступного ранку, о 06:00 у п’ятницю, Муралі з кількома робітниками пішли на завод, щоб зірвати ранкову зміну. На працівників напала поліція, озброєна довгими кийками, знаними в індії як lathis. Було поранено 20 людей, включаючи Муралі. Як пише Times of India, Муралі помер по дорозі в лікарню. Сотні працівників зібралися біля дверей поліцейського відділку і вимагали, щоб офіцерам поліції було пред”явлене звинувачення у вбивстві.

В Янамі ввели комендантську годину й обмежили інші громадянські права через повстання, що згодом призвело до вбивства президента Regency. Поліція повідомила, що заколотники також підпалили кілька машин біля поліцейського відділку. Вісім робітників Regency Ceramics отримали поранення, коли поліція почала стріляти в демонстрантів; стан двох поранених критичний. Понад 100 протестувальників були заарештовані.

Робітники заводів Індії отримують найнижчу платню серед чотирьох ринків, що розвиваються. Дохід на душу населення в Індії складає менше $ 4000 в рік, що робить його найбіднішою країною в БРІК, незважаючи на порівняно швидке зростання її економіки.

На Regency Ceramics робітники страйкували з 1 січня, вимагаючи збільшення платні. Як повідомляється, менеджмент вирішив покарати п”ятьох робітників, добившись судової заборони, яка не дозволяла працівникам підходити до заводу ближче, ніж на 220 метрів.

Після того, як звістка про смерть Муралі поширилася, робітники заводів нібито знищили 50 службових автомобілів, автобусів і вантажних автомобілів, спаливши їх, а також обшукали фабрику. Місцеві жителі приєдналися до близько шестиста робітників, у той час як інші були на шляху до дому президента Чандрашекхара.

http://www.forbes.com/