Історик В’ятрович презентуватиме «Історію з грифом «Секретно» (пряма відеотрансляція)

Автор отримав премію імені Василя Стуса за цю працю. Тижневик «Коментарі» назвав “Історію з грифом «Секретно» бестселером листопада, того ж місяця книга була третьою за рейтингом продажів у книгарні «Є». У грудні вийшов другий наклад видання.   

На презентації ви матимете унікальну можливість зустрітися з автором та ще живими героями книги – фігурантами колись таємних справ радянської спецслужби.

Чому зраджували і чи зраджували? Чому ставали героями і чи справді були ними? Чому «всесильний КГБ» не втримав влади? Відповіді на ці питання десятиліттями ховали під грифами «Секретно». Сьогодні ж Володимир В´ятрович, який розсекретив архіви КГБ, розповідає про таємниці української історії.

Сюжет книги побудований на протистоянні СРСР та українського народу. Проте це не історія війни системи і руху, а історії людей по обидва боки цієї майже столітньої боротьби.

– люди, які кидали виклик системі, і люди, які були втіленням системи;

– щоденне життя таємних органів: фальсифікації, оперативні розробки, агентурні операції;

– глобальні інформаційні війни за українське минуле;

– механізми депортацій та нутрощі тюремної системи;

– поразка переможців – СРСР проти УПА;

  • – справжні причини Чорнобильської катастрофи;
  • – агонія спецслужби в останні дні СРСР.

Учасники: кандидат історичних наук, директор Архіву Служби безпеки України (2008-2010) Володимир В´ятрович, громадські діячі, політв´язні і герої «Історії з грифом «Секретно» Ігор Калинець та Стефанія Шабатура, історики Андрій Козицький (Львівський національний університет ім.І.Франка) та Ігор Дерев´яний (Національний музей “Тюрма на Лонцького”).

Текст: http://bukvoid.com.ua

Відеотрансляція події буде вестися за цією адресою: http://www.ustream.tv/channel/vidsich-channel