Миколаївський губернатор визнав сепаратистські настрої в Україні

Місцевий  вождь регіоналів Микола Круглов призначив інтелектуалів  з-за океану   винними у нав’язуванні протистоянні між Сходом і Заходом України.

20 січня в великому залі Миколаївської облдержадміністрації відбулось урочисте засідання з нагоди Дня соборності і свободи Україні. Основними учасниками заходу стали представники влади – депутати, начальники управлінь та відомств, а також окремі  громадські діячі

Голова обласної державної адміністрації Микола Круглов зачитав 15-хвилинну доповідь, в якому йшла мова про історію об’єднання двох республік, а також підсумки цієї історичної події і його значення для сучасних громадян України.

 

Не обійшлося у виступі губернатора Миколаївщини Миколи Круглова  і без  «дивних» політичних  заяв.

 

–         Спроби деяких інтелектуалів вчити нас з-за океану і нав’язувати нове протистояння західних регіонів південно-східним, інакше ніж антиукраїнської провокацією не назвеш. Ми добре розуміємо, хто і навіщо намагається грати на так званих ментальних протиріччях. На жаль, протягом останніх років ми бачили багато прикладів того, як люди в різних частинах світу піддавалися демагогії політичних авантюристів, за якими, як правило, ховалися економічні інтереси третіх сил, і власноруч руйнували все те, що створювалося десятиліттями – благополуччя, мир, безпека.

 

–         У кожній державі по-своєму знаходять оптимальний баланс інтересів. Але всюди мають місце як інтеграційні, так і сепаратистські тенденції в одній державі.

 

–         Сьогодні, коли ми маємо, нарешті, досить збалансовану економіку і стратегію соціально-економічного розвитку, ми повинні налаштовуватися не на пошук ментальних відмінностей, а, навпаки, на спільний ефективну працю заради будівництва соціальної держави. Ми повинні спільно знаходити найбільш оптимальні засоби використання наявних ресурсів. У нас вони набагато краще, ніж, приміром, у Фінляндії, Нідерландах чи Японії. А значить, і жити ми повинні хоча б не гірше, ніж вони … (кінець цитати)

 

Перший заступник голови обласної ради Володимир Пащенко говорив про те саме, про що і Круглов, тільки в більш стислому варіанті.

 

 – Соборність українських земель має глибоке історичне коріння і спирається на багатовікову мрію народу про незалежну, соборну державу і є інтегральним результатом складного і тривалого процесу його формування.

 

 – Сьогодні нас розділяють різні епохи, але об’єднують однакові прагнення. Як колись, так і тепер народ відстоює ідеї свободи, єдності, соборності та територіальної цілісності держави. Свого часу Україна була розділена на дві частини, нині ж одне українську державу. І святкуванням соборності і свободи ми хочемо підкреслити, що Україна не розділена, що немає окремої Західної та Східної України, а є єдина держава і єдиний народ. (кінець цитати)

 

 Після свого виступу кожен чиновник проводив нагородження – вручав грамоти і подяки головам деяких підприємств і організацій від імені органу влади, який він представляє. У перервах між вітальними промовами і нагородженнями виступали творчі колективи культурних установ області.