Моральний занепад суспільства треба подолати – євангельські Церкви

КИЇВ – 24 січня у прес-центрі агенції УНІАН відбулась прес-конференція  Ради Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ) на тему “2012 рік в Україні: нові виклики і перспективи крізь призму християнських цінностей”, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Представники євангельських Церков відповіли на запитання журналістів, експертів та науковців стосовно участі євангельських християн у виборах, відношення до прогнозованих експертами економічних та політичних криз, ставлення до чергового оголошення “кінця світу” та важливості християнських світоглядних цінностей.

Розпочалася прес-конференція зі вступного слова виконавчого директора ІРС Максима Васіна, запрошеного організаторами до модерації прес-конференції. Він повідомив, що в Україні щороку зростає кількість євангельських протестантських громад.

“На початок 2011 року кількість громад євангельських християн в Україні становила 8 734 з поміж 34 405 релігійних громад загалом. Тобто у відсотковому вимірі це становить понад чверть (25 %) віруючих”, – зазначив експерт.

Після цього слово отримали керівники, які представляли різні євангельські Церкви.

Старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко зазначив, що “жодна сфера особистого та суспільного життя “не працює без моралі – ні політика, ні бізнес, ні сім’я, ні освіта”. За його словами, здорова мораль формує здорове суспільство.

“Божі заповіді та християнська мораль – це єдиний фундамент, здатний забезпечити оздоровлення та розвиток нашої України”, – наголосив єпископ.

Головуючий у РЄПЦУ та єпископ Асоціації місіонерських церков євангельських християн України Василь Давидюк відзначив, що  під час виборчої кампанії “церква не втягується в політичні блоки і не агітує за політичні сили”. Він заявив, що історія неодноразово демонструвала згубність таких дій для самої церкви.

“Покликання християнської церкви – виховувати в людей віру, любов, мораль, що базується на Божих заповідях. Перш за все, християни мають приділяти увагу проповіді Євангелія, а голосувати за тих кандидатів, які насправді демонструють християнські моральні якості – і у політиці, і у повсякденному житті”, – зауважив Головуючий у РЄПЦУ.

У свою чергу голова духовно-консультативної ради Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів Григорій Комендант заявив, що не треба боятися вигадок про “кінець світу” у 2012 році.

“По-перше, Ісус Христос сказав, що ніхто не знає, коли саме Він повернеться, – це буде зненацька. По-друге, Його друге Пришестя – то для християн є не ‘кінець’, а воскресіння і початок нового славного, безгрішного, досконалого життя”, – пояснив він.

Відповідаючи на запитання присутніх, представники євангельських Церков представили своє бачення морального оздоровлення та соборності українського суспільства, розповіли про соціальне служіння євангельських християн та способи подолання сучасних кризових явищ.

Джерело: www.irs.in.ua