В Олександрії мер з допомогою молодіжного крила «Партії Регіонів» розігнав мітинг

Санкціонований мітинг, який проходив сьогодні в місті Олександрія Кіровоградської області, був розігнаний людьми, які представлялись як «молодіжне крило «Партії Регіонів»».
Керував ними мер міста Степан Цапюк.
Учасники мітингу вимагали в мера виконати рішення судів щодо перегляду комунальних тарифів, які були визнані судом як незаконні.
Крім того, вони вимагали повернення міського ринку, який був забраний мерією в комунальну власність, що залишило без роботи більше 600 чоловік.
«Молодіжне крило «Партії Регіонів»» розбило апаратуру, поламало сцену і побило учасників мітингу.
В усе це міліція не втручалася – тільки спостерігала.
Свавільні дії зафіксував обласний телеканал, а також очевидці події.
Зараз постраждалі пишуть заяву в міліцію. Організатори мітингу – правозахисний рух «Взаємодопомога», ГО «АТОМ ХХІ» уже наступного тижня обіцяють з приводу цих подій провести прес-конференцію у Києві.
Варто відзначити, що це не перший випадок самоуправства мера Олександрії, який оголосив справжню війну проти місцевої опозиції. Він відключає воду, перекриває бетонними блоками під’їзди до офісу міської опозиції Віктора Медведя. Проти мера порушено дев’ять кримінальних справ, але це його не зупиняє від протиправних дій.

httpv://www.youtube.com/watch?v=zRuPLss-BY4

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

3 Comments

  1. Ось, так би мовити альтернативна точка зору
    http://alexandria.kr.ua/category/news/

    20 січня 2012 року у місті Олександрія опоненти міської влади намагалися провести мітинг, нібито на захист прав громадян, а насамперед у черговий раз «попіаритись». Відчуваючи вседозволеність та безкарність, вони навіть не повідомили про цю акцію ні міськвиконком, ні правоохоронні органи. Мітинг був несанкціонований. Але на всіх інформаційних сайтах Кіровоградської області ця інформація з’явилася ще на початку тижня. Представники багатьох громадських організацій міста Олександрії теж дізналися про цю подію. Вони були вкрай обурені та вирішили прийти на цей мітинг, але для того щоб висловити свою підтримку міській владі. Мітинг мав розпочатися о 14.00, але вже у 13.00 люди (близько 600 чоловік) зібралися у сесійній залі Олександрійської міської ради та запросили до слова міського голову Степана Кириловича Цапюка та першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилу Вадимівну Давиденко. На цій зустрічі всі присутні були проінформовані міською владою про істині наміри організаторів мітингу, та про те хто ж на справді стоїть за всім цим. Вислухавши все це, громадою було прийняте рішення не допустити провокацій та не дати «правдолюбцям» вводити в оману жителів нашого міста. Коли розпочався мітинг представники громадськості висловлювали своє обурення та не давали змоги «брехунам» вилізти на сцену, а запрошували до слова міського голову. Це не сподобалося деяким організаторам і вони спробували силоміць не дати міському голові поспілкуватися з людьми, які прийшли на мітинг. Чисельна перевага виявилась на боці територіальної громади міста Олександрії, тому невдахи швидко покидали своє обладнання у машини та повтікали. Але підприємці, які залишились на Європейської площі, змогли у спокійній обстановці поспілкуватися з міським головою, його заступниками та депутатами міської ради. Ця бесіда продовжувалась тривалий час і всі бажаючи отримали відповіді на інтересуючи їх питання.

Comments are closed.