Донеччани незадоволені підвищенням тарифів і вимагають відставки мера

Представники громадських організацій і рухів Донецької області звернулися до Президента України Віктору Януковичу та Прем’єр-міністру України Миколи Азарова з відкритим листом в якому поскаржилися на підвищення плати на комунальні послуги в Донецьку.

«Влада на чолі з мером Лук’янченко переступила грань дозволеного. Вона йде проти мешканців – проти власного народу, все роблячи всупереч своїм обіцянкам, на зло людям. З кожним днем ​​жити стає все важче. Ростуть ціни, руйнуються соціальні програми, освіту, охорону здоров’я. Чиновники не звертають уваги на наші проблеми, скарги, прохання, надсилаючи у відповідь тільки дурні брехлівие відписки », – йдеться в листі.

На думку громадських діячів, «не важливо, були послуги чи ні, а ти все одно повинен платити, ти все одно у вічному неоплатному боргу перед ними».

Активісти обурюються «як платити, якщо немає нормальної роботи, якщо переважна більшість мешканців отримують мізерні зарплати і пенсії?».

«Людям немає за що жити, а чиновники кожен квартал підвищують ціни і тарифи для того, щоб будувати собі палаци, вертолітні майданчики і калічити долі тисяч наших співгромадян! Настав час всім жителям Донбасу об’єднатися в боротьбі за свої права і дати рішучу відсіч купці розперезалися обманщиків і зрадників, які дорвалися до влади. Ви обіцяли нам гідні зарплати і пенсії. Ви обіцяли “покращення” життя, зниження цін і тарифів, справедливі суди … Ви обіцяли почути кожного, але обдурили і жорстоко Ви вкрали нашу віру в справедливу і гідне життя! Ви відбираєте останнє у наших батьків і матерів! », – Йдеться в тексті листа.

Активісти мають намір 28 лютого з 9.00 до 17.00 біля входу до Донецької міської ради провести збори жителів Донецька з питання ініціювання проведення місцевого референдуму в Донецьку з винесенням питання про дострокове припинення повноважень Донецького міського голови та Донецької міської ради.

Запланована кількість учасників зборів – 1000 осіб.

«Вимагаємо від міського голови і депутатів міської ради добровільно піти у відставку у зв’язку з недовірою жителів», – підписалися голова ради ДООП «Союз порятунку Донбасу», «Союз ошуканих вкладників», депутат Ленінської районної в місті Донецьку ради VІ скликання Дмитро Верзілов, заступник голови Донецької організації

«Всеукраїнського Союзу ветеранів Афганістану», голова профкому працівників ТОВ «Грінко-Дон» Галина Гаврилко, голова ради «Донецької міської організації пенсіонерів та дітей війни» Катерина Гущина, голова профкому працівників КП «БТІ» м. Донецька Галина Кук.

Нагадаємо, 17 лютого депутати Донецької міської ради затвердили нові тарифи на послуги з перевезення пасажирів і багажу в міському електричному транспорті (трамваї, тролейбусі) та автомобільному транспорті (автобусі), що працює у звичайному режимі руху, що надаються комунальним комерційним підприємством Донецької міської ради «Донелектроавтотранс» . Так, згідно рішення депутатів, вартість проїзду в будь-якому із зазначених видах транспорту з 1 березня 2012 року будуть складати 1,5 грн.

В цей же день депутати встановили комунальному підприємству «Кіровець» та комунальному автотранспортному підприємству «Санітарна очистка Петровского району м. Донецька» з 01.03.2012 нові тарифи на послуги з вивезення твердих побутових та великогабаритних відходів.

Також в п’ятницю міськими депутатами було прийнято рішення встановити з 18 лютого 2012 розмір плати для батьків за один день відвідування дитиною дошкільного навчального закладу в розмірі 4 грн.

ngo.donetsk.ua

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.