Прес-конференція “Закритість відкритих архівів”

1 березня об 11:00 у Києві (вул. Ярославів Вал, 9) відбудеться прес-конференція “Закритість відкритих архівів. Дані експертного опитування й моніторингу”. Захід проводить Центр досліджень визвольного руху (ЦДВР) в межах проекту “Доступ до архіву як право на суспільну пам’ять” за підтримки програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

На заході буде представлено дані експертного опитування й моніторингу роботи архівних установ, у яких зберігаються документи радянського періоду.

Учасники:
• Володимир В’ятрович, голова вченої ради ЦДВР;
• Ірина Когут, експерт-соціолог ЦДВР;
• Павло Подобєд, історик.

Історики розкажуть про перепони в доступі до архівів і про невідповідність архівів сучасним стандартам роботи, звернуть увагу на ціни архівних послуг, розкажуть, які з українських архівів найбільш недоступні й оцінять перспективи відкритого доступу до архівів радянської доби. Експерти оголосять пропозиції для того, щоб де-юре відкриті архіви стали такими де-факто, а також запропонують зміни до профільного закону.

Олена Подобєд-Франківська
097 791 07 52
history@cdvr.org.ua

***

Мета програми “Верховенство права” – підтримати ініціативи громадянського суспільства, спрямовані на захист прав людини й основоположних свобод, сприяти підвищенню правової свідомості та громадської активності на центральному та місцевому рівнях