П’яний командир військової частини розстрілює собак на вулиці перед очима людей

Прес-служба “Форум” інформує, що до них звернулись мешканці військового містечка Макарів-1, яке розташоване на межі Радомишльського району Житомирщини та Бородянського району Київщини, повідомили про наступне.

У п’ятницю, 24 лютого, командир військової частини А 2192 Триндюк Олег Петрович напідпитку серед білого дня розстріляв на вулиці собак перед очима місцевих жителів. Собаки при цьому лишилися помирати на вулиці в страшних муках. За три дні військовослужбовець жорстоко вбив більше 10 собак. «Ми боїмося випускати собак на вулицю», – розповідає місцевий мешканець, що побажав не називати свого імені.
Прохання до всіх небайдужих зателефонувати за вказаними телефонами, поширювати цю інформацію в ЗМІ і вимагати негайного покарання Триндюка Олега Петровича за порушення Закону України «Про жорстоке поводження з тваринами» та ст. 299 Кримінального кодексу України.

Телефон Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України: 044 253-03-19, 044 253-20-73; Центральне управління Військової служби правопорядку (по м. Києву і Київській обл.) Міністерства оборони (044) 280-20-83, Житомирський зональний відділ Військової служби правопорядку (0412) 37-78-38.

Довідка. Стаття 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами».

1. Знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, – караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього, – караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.