Українських художників витурили з Печерської Лаври

httpv://www.youtube.com/watch?v=CCCxL4j2gFc

Художні майстерні в на території Києво-Печерської Лаври були закриті через зростання витрат на тепло. Українські художники, яким належали майстерні просто не в змозі покрити п’ятикратне зростання цін на обігрів приміщень.

Директор Києво-Печерського заповітника нещодавно був безпричинно звільнений.
Громадські активісти занепокоєні, що незабаром депутати Верховної Ради, оминувши правосуддя і мораль, передадуть всю територію монастиря, де знаходяться художні майстерні, російській Православній Церкві Московського Патріархату.

Якщо це трапиться, будуть виселені не лише художники, без приміщень залишаться шість національних музеїв та лікарня, що також знаходяться на території Лаври.
Українська діаспора підтримує захист Лаврської Майстерні, Клініки ім. Громашевського, та Національних Музеїв, які знаходяться на території Лаври. Знайшлися й свідомі депутати Верховної Ради, члени Комісії по культурі Київської Міської Ради, та Спілки Художників України, які намагаються захистити і зберегти українську духовність та культуру, та виступають проти закриття художніх майстерень на території Лаври.

© Border|Land Productions, 2012
Автор, режисер, оператор Юліян Гайда