Академія педагогічних наук висловилась на користь законопроекту Згуровського

Віце-президент Національної Академії педагогічних наук України, директор Інституту вищої освіти професор Володимир Луговий висловив думку, що найкращим законопроектом, який в сьогоднішній ситуації може бути прийнятий, є законопроект Робочої групи Михайла Згуровського, який треба приймати якомога скоріше, оскільки “ми вже сім років не маємо закону, який би відповідав сучасним вимогам”. При цьому В. Луговий висловив сумнів щодо консолідації навколо законопроекту представників різних політичних сил у парламенті: “Я не впевнений, що Гриневич переконає Яценюка і Оробець не продовжувати війну законопроектів”.

Заступник директора Інституту вищої освіти Національної Академії педагогічних наук України Михайло Степко, чий підпис стоїть від імені України під Болонською декларацією 1999 року (тоді М. Степко був заступником міністра освіти і науки), звертаючись до Л. Гриневич із закликом підтримати законопроект Згуровського, розповів, що під час засідань Робоча група розглядала три колонки – законопроекти Кабміну, Мірошніченка та Оробець-Яценюка, і новий законопроект Згуровського поєднав з них усе краще, що сьогодні можливо втілити у життя. Михайло Степко зазначив, що законопроект М. Згуровського є консенсусом між дуже багатьма групами, і, зокрема, НАПНУ також ішла на поступки при його розробці.

Також М. Степко висловив побоювання щодо можливого спотворення законопроекту у Верховній Раді й пригадав, що всі освітянські законопроекти, окрім закону “Про освіту”, розробленого під керівництвом академіка І. Юхновського у 1991 році, були у Верховній Раді досить сильно погіршені.