Анонс прес-конференції: «Селище Коцюбинське грабує Київ – планує знищення 4 тисяч гектарів лісу»

ЩО: Про заплановане знищення 4 тисяч гектарів лісу – грабунок Києва селищем Коцюбинським.
КОЛИ: понеділок, 5 березня, 11:00.
ДЕ: Київський міський Будинок Природи, вул. Рогнідинська, 3 (за спиною пам’ятника Шолом Алейхему).
ХТО: Вероніка АГЄЄВА, Громадський комітет збереження Біличанського лісу;
Микола ЩЕПЕЦЬ, Київське міське товариство охорони природи;
Сергій КОРЕЦЬКИЙ, Незалежний інтелектуальний центр;
Олександр СОКОЛЕНКО, Національний екологічний центр України.

СМТ Коцюбинське виставило ультиматум Києву і увімкнуло «лічильник»
8 березня 2012 р. збігає термін ультиматуму, виставленого Коцюбинською селищною радою Київській міській раді в листі № 46/04.08 від 08.02.2012.

Цим листом селищна рада офіційно висуває територіальні претензії до міста Києва з наміром пересунути адміністративну межу міжобласного рангу від річки Ірпінь до житлового масиву Новобіличі та проспекту Паладіна у Києві, і відторгнути від столиці України 4 тисячі гектарів зеленої зони міста, які входять у природний комплекс «Біличанський ліс».

Підставою для таких дій обрано Указ Президії Верховної Ради УРСР від 11 лютого 1941 року і затверджений нещодавно генеральний план розвитку селища Коцюбинське, який передбачає забудову Біличанського лісу.

«Коцюбинка» попереджає: якщо Київрада не дасть гідну відповідь до закінчення місяця з дня оголошення ультиматуму, то Коцюбинська сільрада буде діяти виходячи з того, що мовчазну згоду Києва отримано. На її думку, Біличанський ліс – вже не ліс, а деревна рослинність на території селища Коцюбинське. З усіма витікаючими з того наслідками.
Подробиці будуть оприлюднені на прес-конференції, яка відбудеться об 11:00 5 березня (понеділок) у приміщенні Будинку по вулиці Рогнідинська, 3.

Прес-конференцію організовано за рішенням від 29.02.2012 Громадської Ради при Київському міському управлінні охорони природи.