Питна вода vs. інформаційні війни: чия якість вища?

Сьогодні на радіо “Ера” в блоці новин я почула сюжет про якість питної води на Херсонщині.

Як споживач, я давно вже висловлюю своє невдоволення рівнем її якості. Саме з тих самих причин, що були названі в сюжеті: осад, водорості, стан пунктів продажу, тощо.

Але… Одразу після констатації очевидного (для мене) факту, що якість води сумнівна, в сюжеті було подано коментар заступника голови ХОДА А.Хоменка. Точної цитати нема, але щось таке: «На адресу обласної державної адміністрації надходять численні звернення громадян, які скаржаться на якість питної води та зокрема, на ту воду що їм доводиться купувати».

І тут – о-па… Мозок послужливо нагадує – Только там, где «откат» в миллион, появляется он. Посилання на цю публікацію впродовж двох останніх тижнів добровольці активно просували в інтернеті, її можна було зустріти й у соцмережах, й у блогах.

Після того “о-па” я вже не так слухаю про якість води, скільки намагаюся зрозуміти – чи то випадкове співпадіння? кому потрібна була та публікація про мільйони – самому пану Хоменку чи його ворогам? які будуть наслідки поточного адміністративного втручання у сферу водопостачання: до заступника губернатора потягнуться ходоки, яким чітко і ясно повідомили  тарифи на “рєшєніє вапроса”? чи може навпаки – пана Хоменка  несподівано заскочать в якійсь затишній кав’ярні із чемоданчиком “чорного налу”?

В принципі оці детективні історії про героїчну роботу правоохоронних органів, може, й цікаві. Але за ними якось весь час стають другорядними питання на кшталт – а з питною водою-то що буде?

 

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.