У Києві презентуватимуть книгу про Чорновола

22-го березня о 18:00, за адресою м. Київ, вул. О.Гончара, 33 (конференц-зал) відбудеться презентація книги Василя Деревінського «В. Чорновіл. Нарис портрета політика». Як зазначають організатори, розпочнеться дійство з показу фільму про В.Чорновола “Той, хто пробудив кам’яну державу”. Організатори – Молодий Народний Рух.

На презентації буде присутній сам автор та рідна сестра В’ячеслава Максимовича – Валентина Максимівна Чорновіл.

Історик здійснив ґрунтовне дослідження відомого громадського, політичного, державного діяча, журналіста, політв’язня лідера Народного Руху України, депутата ВРУ В’ячеслава Чорновола. Зокрема, було акцентовано увагу на важливих моментах життя політика, розкрито його роль і значення у політичних процесах України, проаналізовано два його твори «Правосуддя чи рецидиви терору» та «Лихо з розуму». Також у книзі приділив увагу одній із малодосліджених галузей діяльності Чорновола – літературній критиці.

Сам Василь Деревінський зазначає: «Чорновола ми сприймаємо по останніх роках його життя і діяльності – тобто, як політика, народного депутата, як голову Народного Руху України, ми його бачимо в такому амплуа. Але це його певна грань, а у Чорновола було багато граней. Власне це я і хотів показати у книжці – різні грані його індивідуальності, його особистості», – пояснює автор.

Нагадаємо, що аналогічні презентації книги відбулися вже у Львові у рамках Форуму видавців, у Тернополі та у Херсоні.