Українські вікіпедисти звертаються з проханням про допомогу: долучіться до покращення 1000 статей які повинні бути в усіх Вікіпедіях

Як вже повідомлялося, на початку березня 2012 року українська Вікіпедія вийшла на 5-те місце за показником якості «Списку статей, які повинні бути у всіх Вікіпедіях» серед 284 мовних розділів цієї он-лайн-енциклопедії, обійшовши при цьому росіян та іспанців.

Російські вікіпедисти відреагували на це миттєво, кинувши виклик українським вікіпедистам та оголосивши мобілізацію ресурсів у справі покращення статей з цього списку російською мовою. Редактори україномовної Вікіпедії цей виклик прийняли, і оголосили Третій «Місячник з покращення необхідних статей».

У цьому зв’язку українські вікіпедисти звертаються до всіх небайдужих із закликом долучитися до «Місячника з покращення  необхідних статей» в україномовному розділі Вікіпедії. Це зробити можна попередньо зареєструвавшись у Вікіпедії та перейшовши на сторінку місячника. До «Списку статей, які повинні бути в усіх Вікіпедіях», розробленого «Фондом Вікімедіа», входить 1 000 статей з галузі загальних знань. Він використовується для підрахунку своєрідного «рейтингу Вікіпедій», який оновлюється один раз на місяць і відображає наявність та розмір статей із цього списку.

Наголошуємо, що у Вікіпедії діє низка правил та порад, з якими Ви можете ознайомитись у Довідці. Зауважете, що у Вікіпедії завжди необхідно дотримуватись енциклопедичного стилю, посилатись на джерела, уникати суджень, що порушують нейтральну точку зору та уникати порушення авторського права.

Долучіться до справи покращення статей, які повинні бути в усіх Вікіпедіях українською мовою. Зробіть свій внесок до розбудови якісного українського культурного продукту!

 

Довідка.

Українська Вікіпедія займає 13-те місце за кількістю статей серед 284 мовних розділів цієї онлайн-енциклопедії, в ній налічується більше 373 тисяч статей, а кількість зареєстрованих користувачів, які протягом останнього місяця зробили щонайменше одне редагування складає трохи більше 2 тисяч. Вікіпедія – виключно волонтерський проект, долучитись до редагування якого може кожен користувач, який має доступ до інтернету. Технічним забезпеченням роботи Вікіпедії та низки інших енциклопедичних вікіпроектів займається «Фонд Вікімедіа», регіональним представництвом якого є громадська організація «Вікімедіа Україна», завданням якої є популяризація Вікіпедії та залучення вільних знань до неї.

Завдяки скоординованих зусиллям учасників спеціальний вікіпроект, який покликаний покращувати статті зі «Списку 1000 необхідних статей, які повинні бути у всіх Вікіпедіях» українська Вікіпедія протягом останнього року перемістилася з 11 на 5 місце за рейтингом якості 1000 необхідних статей.

 

Прес-служба ГО «Вікімедіа Україна».

 

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

 

 

Євген Букет,

Голова Правління ГО «Вікімедіа Україна»

моб. +38 044 279 3955

 

Юрій Пероганич,

Виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна»

+38 044 236 4859, моб. +38 067 505 1201, director@wikimediaukraine.org.ua

 

Сергій Петров,

Прес-секретар ГО «Вікімедіа Україна»

моб. +38 067 532 1473, press@wikimediaukraine.org.ua