Відкритий лист Василя Угринюка, члена ВО «Свобода», помічника депутата Івано-Франківської обласної

Голові ВО “Свобода” Олегу Тягнибоку

Голові Вищої партійної школи ВО “Свобода”, депутату Івано-Франківської обласної ради Руслану Зелику

Василя Угринюка, члена ВО «Свобода», помічника депутата Івано-Франківської обласної ради Руслана Зелика

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Звертаюся до Вас, тих, хто сьогодні оголосив себе “єдиними рятівниками нації” та захисниками порушених прав і свобод своїх однопартійців (згідно тексту Статуту ВО “Свобода”) та кожного українця зокрема. Усі Ваші лозунги, декларації, заяви з високих трибун – це справжнє лицемірство і брехня. Ви – ті, хто спотворює своїми діями високий образ Ідеї українського націоналізму. Адже ваші високі лозунги різняться з вашими вчинками. Ви сьогодні закликаєте до люстрації в органах влади від сіонізму, комунізму і тому подібного. То проведіть її у своїх рядах, пане Тягнибок, адже Ви сьогодні і є тією владою, принаймні у наших трьох областях. Та марне. Ви цього не зробите, бо знаєте, що самі її і не пройдете…

Перебуваючи під слідством у камері СІЗО за скоєний мною вчинок, за який я щиро розкаююся, хоч як батько я захищав честь, здоров’я та життя моєї юної доньки, я усвідомлюю, що не мав права переступати Закон і завдавати шкоди здоров’ю іншої людини навіть у рамках самозахисту чи захисту моєї дитини. Та, окрім моєї совісті, міру моєї вини вирішить Суд, будь-який вирок якого я гідно прийму і понесу за це належне покарання. Впродовж усього часу мого членства у ВО “Свобода” та перебування під слідством, у камері СІЗО, я мав час переконатися у всій Вашій ницості, пане Тягнибок, та усієї Вашої наскрізь прогнилої корумпованої партійної еліти.

За увесь час мого утримування під вартою ні Ви, пане Тягнибок, ні голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, ні депутат цієї ради від ВО «Свобода» і голова її Вищої партійної школи Руслан Зелик, чиїм помічником я до сьогодні був, жодного разу не відвідали мене, не поцікавилися ходом моєї справи та станом мого здоров’я. Жоден з Вас не протягнув руку допомоги моїй сім’ї, яка на кілька місяців залишилася без свого єдиного годувальника. Більше того, коли моя дружина сама звернулася до Вас по допомогу, Ви цинічно їй відмовили.

Окрім того, не розібравшись у мірі моєї вини, Ви зробили і робите усе можливе для того, щоб я якомога довше залишався ув’язненим. Інакше як можна пояснити слова Руслана Зелика, який у присутності численних свідків заявив, що партія не буде мені допомагати, бо для ВО “Свобода” напередодні виборів до ВР 2012 року є корисним і бажаним якнайдовше моє ув’язнення, адже партії необхідно мати якнайбільше “мучеників режиму”. Вустами Зелика говорили Ви, панове Тягнибок, Сич, і вся ваша еліта «обраних».

Пригадую, як Ви, пане Тягнибок, на зборах проводу говорили про те, що Вам члени партії уже не потрібні, а необхідні “співчуваючі, симпатики і ті, що будуть голосувати на виборах за ВО “Свобода”. Ось так ми, рядові члени партії, перетворилися для Вас на гарматне м’ясо.

Тепер мені зрозуміло чому вся Ваша “допомога” мені зводилася до навмисних образ на людях представників правоохоронних органів, що переходила на особистості. Це робилося для того, щоб зашкодити об’єктивному розгляду моєї справи. Вам необхідно було моє ув’язнення для Ваших брудних передвиборчих технологій.

Мені соромно, що усі ці роки я був сліпим знаряддям у Вашій секті. Так, саме секті, адже Ви перетворили український націоналізм на культ поклоніння Вашій особі. І я був одним з тих сліпих віруючих, котрі, вважаючи, що служать цілям будівництва Великої України, насправді служать Вашому марнославству та матеріальному користолюбству.

Але залишившись по той бік кованих дверей, залишившись на самоті з собою і своєю совістю, я нарешті прозрів. І тому сьогодні, на досудовій підписці про невиїзд, я з усією відповідальністю заявляю Вам, панове Тягнибок, Сич, Зелик та всій Вашій партійній еліті, що не дам Вам спекулювати на моєму попередньому чи майбутньому ув’язненні, я не дам Вам на ньому здобувати собі нові політичні дивіденди. Тому я заявляю Вам про мій добровільний і свідомий вихід з рядів членства ВО “Свобода” та складання з себе звання “помічника депутата” Івано-Франківської обласної ради Руслана Зелика.

17.03.2012 р. Б. Василь Угринюк