Жінки-повстанці у Другій світовій війні

Жінки-повстанці у Другій світовій війні

Зустріч із Марією Паньків,

журналістом, українським громадським діячем у Польщі, автором видань про українську жінку в роки Другої світової війни та в операції «Вісла»

Дата і час: 14 березня, середа, 15:00.

Місце проведення: актова зала головного корпусу

Національного університету «Львівська політехніка»,

вул. Степана Бандери, 12 (2-й поверх)

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків із діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» напередодні 65-ї річниці операції «Вісла» організовує творчу зустріч із Марією Паньків — відомим українським громадським діячем у Польщі, журналістом, дослідником історії українського жіноцтва.

Секретар Союзу українок Польщі, член редакції газети «Наше слово», сподвижниця українського культурного життя у Польщі п. Марія презентуватиме свої видання «Віра-Надія-Любов» (у 2-х томах), «Даровано життя, щоб правду розказати» та «Теофілія».

Книги містять упорядковані спогади українок, учасниць визвольного руху, жертв примусових депортацій українців під час операції «Вісла». У спогадах висвітлено різні віхи складної історії українського жіноцтва та боротьби за українську державність у ХХ столітті. Особисті звитяги та переживання переплелися із драмою всього українського народу, яка втілилась у діяльності українського національного підпілля у 1920—1930-х рр., подіях Другої світової війни, повоєнних депортаціях та репресіях. У виданні «Даровано життя, щоб правду розказати» зібрано спогади українців, вцілілих у трагедії українського села Павлокома.

У презентації візьмуть участь: Руслан Забілий, директор Національного музею «Тюрма на Лонцького»; Надія Кохалевич, голова Львівської обласної організації Всеукраїнської ліги українських жінок; Ігор Калинець, громадський діяч, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка; Володимир Середа, голова товариства «Надсяння».


За додатковою інформацією просимо звертатися до Марії Галік

 за тел. +380 32 258-01-51 чи на e-mail: press@miok.lviv.ua