Живий тризуб для Романа Шухевича

Прес-анонс

 Акція до 62-річниці загибелі Романа Шухевича,що виповнюється 5 березня 2012 р.

Живий тризуб для Романа Шухевича

 4 березня о 12:00 у м. Києві на Софіївській площі КМО Спілки Української Молоді в Україні (КМО СУМ в Україні) запрошує відвідати громадську панахиду за генерал-хорунжим УПА Романом Шухевичем. Метою акції є збереження пам’яті громадськості про національно-визвольні змагання.

До участі у панахиді за генерал-хорунжим УПА  запрошено духовенство українських церков: Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Римо-Католицької Церкви.

Після панахиди відбудеться створення «живого» тризубу. Десятиметровий державний герб буде створений всіма учасниками заходу, вони триматимуться за руки, як символ того, що пам’ять про українських Героїв повинна об’єднувати всіх незалежно від віку, статусу чи інших ознак.

         Також 4 березня о 17:00, в конференц-залі по вул. Ярославів Вал, 9 відбудеться показ одностроїв вояків УПА за участі військово-історичного клубу “Повстанець”. Гості зможуть побачити чотири різні типи повстанських уніформ, почути про особливості вояцької зброї та тактику ведення бою.

Контактна особа: Іванна Кобєлєва 097 647 98 64

 Довідка: “Спілка Української Молоді в Україні” є однією із найстарших молодіжних організацій і свій початок бере від підпільного СУМу, що існував у Києві в 1925-1929 рр. На сьогодні СУМ існує та діє в 10 країнах світу і є однією із двох найбільших виховних українських молодіжних організацій у світі. За довголітню історію розвитку СУМу організацією було виховано багато відомих громадських діячів України та діаспори.

Сайт організації: www.cym.org/ua