Із вівторка читайте-дивіться новий «День»!

Газета стане стрункішою та додасть у кольорі

Час диктує свої вимоги. А ми на них реагуємо. Звісно, не на всі, а лише на ті, які, як нам видається, можуть покращити спілкування — наше з читачами, а читачів — зі світом. А також ті, хто не перекриває сфери розумного, а тільки увиразнює та робить її доступнішою. Цього тижня, приміром, «День» оголосив про запуск ініціативи «Самоосвіта»-online, у межах якої ми раз на місяць збиратимемо інтелектуалів за круглим столом для обговорення найактуальніших тем і наживо транслюватимемо ці дискусії в мережі. Наразі маємо для читачів ще одну новину — щоденний «День», тобто випуски газети за вівторок, середу та четвер, із наступного тижня виходитимуть у новому форматі. Що саме зміниться?

У щоденних випусках газети, які протягом 15 років виходили у світ в аскетичній чорно-білій гамі, побільшає кольорів.

Зміниться також формат, він буде аналогічним п’ятничному. Газета стане візуально стрункішою, водночас збільшиться кількість шпальт — із 8-ми до 12-ти. Таким чином, жодних втрат газета не зазнає, навпаки, загальний обсяг матеріалів кожного щоденного номера збільшиться.

— Ми постійно перебуваємо в контакті з нашими читачами і реагуємо на їхні уявлення про те, якою має бути газета, — коментує газетні зміни головний редактор «Дня» Лариса ІВШИНА. — «День» відпочатку виходив у форматі великої впливової газети європейського штибу. Утім, час, темп, динаміка постійно повертали нас до думки про потребу експериментувати. Читачі зі стажем пригадують нашу коротку п’ятницю. Свого часу вона викликала дискусії, але чимало було й тих, хто сказав: так, це був правильний хід. Згодом ми вирішили, що п’ятниця має бути більшою. А щоденну газету, навпаки, треба зменшувати. І додати їй кольору, адже нашому світові так часто бракує яскравих фарб… Таким чином, щоденна газета стала стрункішою, енергійнішою та зустрілася в одному форматі з п’ятничним «Днем». На цьому наші експерименти не завершуються, — продовжує Лариса Івшина. — І сюрпризи для читачів «Дня» теж. Ми завжди намагатимемося догоджати смакам нашої вибагливої аудиторії. І запрошуємо вас до співпраці, активної підтримки наших ініціатив. Зокрема — українською гривнею.

Отже, новий, стрункіший «День». Читайте-дивіться вже із 23 квітня!

Нам важливо знати вашу думку.

Надсилайте свої відгуки на адреси: поштову — 03115, Україна, Київ, проспект Перемоги, 121Д; або електронну — christin@day.kiev.ua