КМІС виміряв електоральні наміри. 19,1% вже покращено!

Протягом 12-24 квітня 2012 року КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом інтерв’ю опитано 2040 респонденти, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.
Опитування починалося до оголошення про створення єдиного партійного списку ВО «Батьківщина» і Партії «Фронт змін» і тому  проводилося за списком партій, в якому зазначені обидві політичні сили.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% – для показників близьких до 25%, 2,0% – для показників близьких до 10%, 1,4% – для показників близьких до 5%.

Якби вибори до Верховної Ради проходили в другій половині квітня, то відповідно до результатів опитування у голосуванні взяли б участь 61% виборців України та найбільше прихильників мали б такі партії та об’єднання:

–    Партія регіонів (М. Азаров) – 19,1%, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (Ю. Тимошенко) – 10,7%;

–    наступні п’ять місць посідають: партія «Фронт змін» (А. Яценюк) – 7,3%, партія «УДАР Віталія Кличка» – 6,7%,  Комуністична партія України (П.Симоненко) – 5,7%, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (О.Тягнибок) – 3,0%,  Партія Наталії Королевської „Україна — Вперед!“ – 2,8%;

–    ще  дві політичних сили  мали  не менше  одного  відсотка  прихильників: Народна партія України (В. Литвин) – 1,2%, «Громадянська позицiя» (А.Гриценко)  –  1,1%.

Якби в другій половині квітня проходили вибори Президента України, то відповідно до результатів опитування найбільше прихильників в цілому по Україні мали б такі кандидати:

–    Віктор Янукович – 19,3%,
–    Юлія Тимошенко – 10,8%;
–    Віталій Кличко – 7,7%,
–    Арсеній Яценюк – 7,5%,
–    Петро Симоненко – 4,8%,
–    Сергій Тігіпко – 3,4%,
–    Наталя Королевська – 2,8%,
–    Анатолій Гриценко  – 2,1%,
–    Олег Тягнибок – 1,6%.

Детальніше читайте тут: 

http://kiis.com.ua/ua/news/view-157.html