Презентація книги Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст»

Після резонансних презентацій нової книги Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст», що наприкінці минулого року відбулися у Києві, Чернівцях та Львові, письменник вирушив у двотижневий тур іншими містами України, завершальною точкою якого стане Одеса.

15:00 — прес-конференція Юрія Андруховича та видавця Святослава Померанцева в прес-центрі «Paritet» (пров. Семафорний, 4, ТЦ «Серередньофонтанський», над кафе «Семафор»).

20:00 — презентація книги в клубі Respublica (Шампанський пров., 2) за участю Юрія Андруховича та видавця Святослава Померанцева. Модератор — Сергій Проскурня.

Юрій Андрухович є однією з найпомітніших постатей сучасного літературного та суспільного життя України. Його поетичні та прозові твори, переклади, публіцистика завжди привертають пильну увагу — їх обговорюють, критикують, цитують. Остання книга Андруховича «Лексикон інтимних міст» являє собою 111 розташованих в алфавітному порядку історій про міста, у яких в різний час та за різних життєвих обставин довелося побувати автору. Довільний посібник з геопоетики та космополітки або прихований роман у розібраному вигляді — так сам письменник говорить про жанр нового твору.

На сторінках «Лексикону» знайшлося місце і Одесі. Есе розпочинається такими словами: «Про Одесу знають у всьому світі. Точніше, нічого про неї не знають, хоч і знають її. Тобто, правильніше буде казати, що про Одесу не знають, але в усьому світі». 19 квітня
безпосередньо від Юрія Андруховича можна буде почути цю та інші розповіді про міста, де йому довелося пережити приємні й не дуже, але завжди унікальні інтимні — в широкому значенні цього слова — моменти. Формат презентації у клубі Respublica передбачає також
запитання–відповіді та живий обмін враженнями від прочитаного.

За додатковою інформацією звертайтесь до Лариси: (066) 261 49 38.

Офіційна сторінка клубу: http://respublica-art.od.ua/.

Інформаційні партнери: Перше радіо FM1, радіо Гармонія мира, інтернет-журнал Артмагеддон, портали Odessa Daily, Odessa Business News і misto.odessa.ua, Український клуб Одеси.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.