Профілактика від Тягнибока

 

Є в Херсоні такий комунальний заклад – Обласний палац молоді.

Утримується він начебто з коштів обласного бюджету. А начебто й ні, бо приміщення палацу здаються в оренду всім без розбору: й церкві,  й виставкам котів, й масажистам-окулістам…

Щоправда, кошти з орендарів йдуть куди завгодно, але точно не в бюджет, адже укласти “білий” договір оренди в цьому будинку не вдалося поки що нікому.

Ну, може хіба що офісу відомої партії, який також тут знайшов собі прихисток. Для зручності молоді, так би мовити.

 

Всі решта постійних користувачів офісних приміщень знаходяться тут на умовах “партнерства”.

Розуміння “партнерства” адміністрацією красномовно було описано на оголошенні, що у грудні зустрічало біля входу всіх відвідувачів палацу.

Вчора “партнерство” вийшло на якісно новий рівень – усі оранізації, які займають  офісні приміщення в цьому палаці,  з такого самого оголошення на знайомому місці пообіді дізналися, що сьогодні, 10 квітня, палац буде зачинено “на профілактику”.

А такі дрібниці, як власний розклад роботи організацій, завдяки яким палац звітує про змістовну діяльність та обгрунтовує потреби бюджетного фінансування, адміністрацію палацу  аніскільки не потурбували.

Що ж таке важливе збиралися сьогодні “профілактувати” у палаці?

Аби упередити чутки про таємничий вірус чи там якусь паличку, що могли знайти в осередку скупчення молоді, і аби запобігти можливій паніці з цього приводу,  Майдан вважає за потрібне заспокоїти херсонців – “профілактика” не пов’язана із загрозою епідемії чи там якоїсь техногенної катастрофи.

Дивне оголошення пояснюється дуже просто – сьогодні в Херсоні перебуває Олег Тягнибок. Його підлеглі звернулися до адміністрації палацу із пропозицією орендувати приміщення для зустрічі політика із місцевими прихильниками. Їм, звісна річ, відмовили. Втім, аби підступні вороги не надумали брати приміщення штурмом, були задіяні радикальні запобіжники – зачинена уся будівля.

Майдан радіє мудрому рішенню – це ж треба так ненав’язливо продемонструвати виборцю, що “партія влади” панічно боїться будь-якого опозиційного зібрання, хай навіть й “свободівського”! А у безпосередній близькості від її штабів – й поготів!

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.