Що таке «місця несвободи» в Україні?

В  п’ятницю, 13 квітня в м. Луганськ  з 10.00 до 16.00  відбудеться презентація  унікального дослідження «Місця несвободи в Україні», яке проводилося Харківським інститутом соціальних досліджень.

За даними вищевказаного дослідження, близько мільйона осіб в Україні можуть утримуватися в місцях несвободи (крім закладів пенітенціарної системи, сюди віднесені установи МОЗ, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Мінсоцполітики та ін.). Це дорівнює населенню Волинської області чи міста Дніпропетровськ.

Чому в Україні існує більше 5 тисяч закладів для утримання людей в неволі? З якими труднощами стикаються у неволі діти, інваліди, люди похилого віку та мігранти? Чому держава де-факто може поміщати людей у місця несвободи без судового контролю, допомоги захисника чи законного представника? – на ці та інші питання ви зможете отримати відповіді, завітавши на презентацію.

Також в рамках презентації відбудеться семінар-тренінг «Моніторинг місць несвободи в Україні». На семінарі ви зможете отримати знання з підготовки,  розробки інструментарію, правового аналізу та організації моніторингів закритих закладів, де перебувають різні верстви населення.
Учасники: Кобзін Денис, кандидат соціологічних наук, директор Харківського інститут соціальних досліджень; Андрій Черноусов, кандидат соціологічних наук, провідний експерт Харківського інститут соціальних досліджень.

Місце проведення: м. Луганськ, вул. 1-а Словянська, 2а( зупинка транспорту 5-я школа).

Контактна особа: Світлана Тарабанова, 050 623 58 46, tarabanova2006@mail.ru