Закладення саду на парафії Вознесіння Господнього УГКЦ

31 березня, на парафії Вознесіння Господнього Української Греко-Католицької Церкви, що розташована на окраїні Івано-Франківська, був закладений сад. Захід був здійснений в рамках ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку проводить Бюро УГКЦ з питань екології в часі Великого посту. Її метою є засвідчити не тільки словом, але й ділом покликання людини «порати і доглядати» (Бут 2, 15) Боже створіння.

Посадка саду розпочалася із молитви у каплиці, яку очолив отець-парох Іван Сас, заступник голови молодіжної комісії Івано-Франківської єпархії. Опісля, до присутніх звернувся д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, наголосивши на важливості заходу, який є свідченням нашої християнської відповідальності за створений Богом світ, а також місії бути Божими садівниками на землі, а не безпощадними тиранами та експлуататорами природи. Пан Шеремета подякував громаді парафії, яка чисельно долучилась до екологічної ініціативи та Молодіжній Комісії Івано-Франківської архиєпархії, яка виступила в ролі співорганізатора заходу, а також братам-семінаристам, які вагомо підтримали практичне здійснення цієї благородної ідеї.

Після цього всі взялися за роботу. Не стояли осторонь навіть діти, яким не терпілось посадити перші в своєму житті дерева і вони з великим ентузіазмом допомагали дорослим. Загалом було висаджено 60 саджанців фруктових дерев, куплених на благодійні пожертви за Церковно-екологічний календар, який був виданий Бюро УГКЦ з питань екології.

Цікаво, що в цей день навіть сама природа, зваживши на вагомість події, перестала «плакати» і дозволила спокійно посадити цей сад (дощ падав майже цілий день, за винятком того часу, протягом якого відбувалася акція).

Завершився даний захід спільною подячною молитвою біля хреста і висловленням прохання до Господа, щоб ця праця дала щедрі плоди та стала добрим прикладом для інших громад нашої Церкви та держави.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології