ГУЛАГ: злет та падіння тюрми народів

Прес-анонс

публічна лекція
ГУЛАГ: злет та падіння тюрми народів

2 травня 2012 року
о 16.00
Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького»
(Львів, С.Бандери, 1)

ГУЛАГ – елемент пенітенціарної чи репресивної системи СРСР? Про це, а також про структуру табірної системи СРСР, типи концтаборів та про події, що докорінно їх змінили – у публічній лекції дослідника карально-репресивної системи Радянського Союзу Ігоря Дерев’яного.

Науковий співробітник Національного музею “Тюрма на Лонцького” Ігор Дерев’яний прочитає публічну лекцію «ГУЛАГ: злет та падіння тюрми народів».

У лекції йтиме мова про історію створення та функціонування системи ГУЛАГу крізь призму нормативно-правової бази. Слухачі матимуть можливість дізнатися про структуру ГУЛАГу, типи концтаборів та події, що докорінно змінили їх.
Акцент розповіді буде зроблено на долі учасників українського визвольного руху в системі радянських концтаборів. Всі ці явища дають можливість відповісти на головну проблему, поставлену лектором: «ГУЛАГ – елемент пенітенціарної чи репресивної системи СРСР?».

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.