Донецьк. Дежа вю. Повернення у 2003-й рік.

Сьогодні адміністрація готелю “Шахтар Плаза” (колишній “Шахтер”) відмовила виборчому штабу об’єднаної опозиції в оренді конференц-зали для завтрашньої зустрічі Арсенія Яценюка з громадським і партійним активом міста і області. Планувалося, що лідер Фронту Змін презентує учасникам проект передвиборчої Програми з метою її подальшого обговорення.

Відмовляючи, представник адміністрації готелю сказав, що він мав відмовити в оренді зали ще вчора, під приводом будь-якої причини (заборона санстанції, поломка вентиляції, небезпека для життя людей), але не зробив того, бо організатори заходу самі мали б зрозуміти, що опозиційним партіям не має місця в “Шахтар Плазі”.

У зв’язку з таким розвитком подій зараз вирішується питання про пошук іншого приміщення, але більш ймовірно, що Яценюк виступатиме перед людьми на площі перед облдержадміністрацією. Але спочатку привітається з прихильниками на “Шахтар Плаза”. Таким чином будуть відтворені події 31 жовтня 2003 року, коли Ющенко зустрічався з делегатами з’їзду блоку “Наша Україна” на сходинках готелю “Шахтёр” через те, що Колєсніков і Джарти за вказівкою прем’єр-міністра Януковича завадили проведенню опозиційного заходу у Палаці “Юність”.