Громадські організації проведуть публічну акцію до річниці загибелі Ігоря Індило у відділенні міліції

Ігор Індило помер у ніч з 17 на 18 травня 2010 року від перелому черепу та внутрішньої кровотечі після того, як його затримали та допитували двоє співробітників міліції у Києві.

На записі камер внутрішнього спостереження видно, як співробітник міліції Сергій Приходько тягне непритомного Ігоря в камеру та лишає його там, доки Ігоря не знаходять мертвим через сім годин.

Наступного ранку батькам Ігоря сказали, що їх син захлинувся насмерть, але коли вони побачили його тіло, то помітили численні синяки. Розтин показав, що Ігор помер від травми голови, а в його шлунку була знайдена кров, яка могла бути викликана ударом в живіт.

У січні цього року двох міліціонерів, які арештовували, допитували та покинули Ігоря Індила непритомним у камері, відпустили. Обох міліціонерів було звинувачено лише у незначній недбалості за смерть 19-річного Ігоря Індило. Один з них, Сергій Приходько, був засуджений до 5 років позбавлення волі умовно, а другий, Сергій Коваленко, взагалі був амністований судом.

Проте у понеділок апеляційний суд повернув справу на дорозслідування.

Саме тому у день другої річниці Ігоря низка громадських організацій проведе публічну акцію перед будівлею Генеральної Прокуратури України, метою якої є забезпечити ефективне, неупереджене та незалежне розслідування факту смерті Ігоря Індило.

Хто:       Amnesty International в Україні, Фундація регіональних ініціатив, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Центр інформації про права людини

Коли:    11.00, п’ятниця, 18 травня 2012 року

Де:         перед будівлею Генеральної прокуратури України (Київ, вул. Різницька, 13/15)

За більше детальною інформацією звертайтесь до координатора акції:

Тетяна Мазур, директор Amnesty International в Україні, тел. 0979040987,

e-mail: t.mazur@amnesty.org.ua