Колесніченко постійно бреше про свій законопроект

В пояснювальній записці до проекту Закону “Про засади державної мовної політики” його автори – Вадим Колесніченко та Сергій Ківалов – стверджують, що введення в дію законопроекту не потребує додаткових бюджетних коштів. Однак висновок Міністерства фінансів говорить протилежне: “Запровадження зазначеного законопроекту призведе до зменшення доходної та збільшення видаткової частини бюджету”.
Реалізація законопроекту, за висновками Мінфіну, вплине на видаткову частину державного бюджету, оскільки запровадження цього акта потребуватиме додаткових видатків з державного та місцевих бюджетів, зокрема, на публікацію поряд з державною також і регіональними мовами актів місцевих органів державної влади і місцевого самоврядування, виготовлення печаток, штампів, штемпелів, офіційних бланків, табличок цих органів… Загалом у висновку Мінфіну перераховується величезний перелік додаткових бюджетних витрат та чітко зазначається, що прийняття такого закону є недоцільним.
Також чимало негативного бачать у законопроекті “Ка-Ка” Міністерство юстиції, Національна академія наук України, Академія наук вищої школи України.