Литвин та регіонали отримали “листи щастя” про мову

Чотири десятки представників цілої низки громадських організацій (“Відсіч”, “Простір свободи”, “Не будь байдужим”, “Мистецька платформа”, “Сіль”, ЦентрUA, “Остання барикада”, “Кіно-переклад” та ін.) сьогодні занесли до партійних офісів Народної партії та Партії регіонів звернення з вимогами не включати до порядку денного Верховної Ради вибухонебезпечного і провокаційного законопроекту “Про засади державної мовної політики” аторства регіоналів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

У зверненнях, які активісти назвали “листами щастя про мову” містяться не лише вимоги до провладних партій зайнятися вирішенням економічних і соціальних проблем, які цікавлять переважну більшість людей, а не розколювати країну й не підтривати її стабільність, але й погрози розпочати масштабну кампанію з цілеспрямованого зниження рейтингу партій та депутатів, які підтримають цей законопроект.

Активісти принесли на передачі звернення велику карту України, на якій були позначені чотири міста, які є центрами мажоритарних виборчих округів, де мають намір висуватися в народні депутати на парламентських виборах Голова Верховної Ради Володимир Литвин (м. Новоград-Волинський Житомирської обл.), який є відповідальним за формування порядку денного, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов (м. Антрацит Луганської обл.), який ініціював внесення законопроекту до порядку денного на погоджувальній раді депутатських фракцій 14 травня, та автори законопроекту – Вадим Колесніченко (м. Севастополь) і Сергій Ківалов (м. Одеса). Під час передачі “листів щастя” було проголошено про планування поїздок у ці міста для роз’яснення їх мешканцям не лише розкольницьких дій майбутніх кандидатів, а й взагалі їх ролі у “покращенні життя вже сьогодні” за останні два роки.

Поїздки до Антрациту, Севастополя та Одеси готуються вже. До Новоград-Волинського поїздка відбудеться в разі, якщо законопроект внесуть до порядку денного.

Активісти також мали при собі путівники з маршрутами поїздок.